Skicklighet och tur » 28 juli | Eftersnacket - Travstugan.se
V75 Eftersnacket Martin Engstrom
Redaktion

Skicklighet och tur

Gårdagens omgång från Hagmyren var en mix av skicklighet och tur. Sådant man behöver ibland i sport.

Jag väljer att först och främst lyfta fram två insatser som fastnade på näthinnan lite extra. Sådana som höll sig kvar i minnet lite längre än övriga prestationer från Hagmyrens V75-omgång.

I V75-2 ledde Bear Bahareh runt om med Ulf Ohlsson. Tränare Reijo Liljendahl hittade en perfekt uppgift för sin häst att både få i sig lite självförtroende och vinna på V75 på en och samma gång. Ganska så perfekt dag på jobbet, med andra ord.

 • Vad som däremot fastnade var Emilia Leos styrning med Emmylou.
  Hon är ju en av de mest hyllade vi har i travlandet. Detta medför även vissa kritiska ögon då och då. Sådana som synar dessa "fenomen" lite extra.
  Leo hamnade pyrt till med Emmylou tidigt på innerspåret och väl där valde jag att fokusera allt på ekipaget. När V75-2 gick i mål slutade Emmylou tvåa bara en liten bit bakom segraren.

Tur? Ja, absolut. Emilia Leo var säkerligen inte tillfreds med positionen och hur fanken skulle det gå därifrån? Men så löste det sig till sist. Hon körde slalom bättre än Pernilla Wiberg i sina glansdagar och vips så var det en Emmylou som kämpade om segern.

 • Den andre som fastnade lite extra var Magnus A Djuse som satt upp bakom favoriten Lukas Rauen i V75-4.
  Att sitta upp bakom en favorit är sällan en lek i parken, allra mest för en som fortsatt är ung i sporten.
  Djuse däremot är liksom sina bröder oerhört skicklig i sina styrningar.

Lukas Rauen trodde han mycket på och det märktes. Resa utvändigt ledaren och in mot upploppet kollade han runt om några ville tävla emot - för in mot upploppet skulle extraväxeln sättas in.
Att se en kusk i sådan lugn aktion som samtidigt känner sig kaxigast i trav-Sverige är något extra. i V75-4 var Magnus A Djuse precis så. Han visste vad han satt upp bakom och han visste att övriga var chanslösa.

-----
V75-1 inleddes med Tobbe Jansson som fick snabb revansch med Hans-Owe Sundbergs Eldorado B..
Senast gick det åt helsike där hästen hade en sämre dag på jobbet. Idag var "vanlige" Eldorado B. tillbaka igen och hästen liksom Jansson skötte uppgiften perfekt.

Global Undecided är knappast någon sköntravare. Han är inget man vilar ögonen på precis. Men han gör vad han ska och då kan man väl inte klaga, eller?

Örjan Kihlström var lika lugn som en Kristina Lugn som pratar inför folk och satte sig i slagläget. Väl sedan sattes initiativet in där stallkamraten Victory Topline (Jorma Kontio) släppte ifrån sig ledningen. Sedan var loppet mer eller mindre över.
Global Undecided är möjligen ingen sköntravare, men tävla kan han.

Personligen trodde jag en del på Got To Dash och Ulf Ohlsson i V75-5. Styrningen av Ohlsson var möjligen inte den bästa. Hästen fick aldrig riktigt chansen och den annars mycket skicklige Ulf Ohlsson gjorde inte jobbet så väl som jag hoppades på.
Istället var det Jörgen Westholm med Miss Silver som segrade och svarade för en toppinsats.
-----
Omgångens Gulddivision?
Ja, först och främst måste jag förvåna mig över Muscle Hustle.

Jag hade en hel del tro på honom under vårens gång och även in mot sommaren, men det har inte gått vägen en enda gång. Kapacitetsmässigt håller han hög klass, men när såg vi det senast?
Idag spelades han till favorit i Gulddivisionen och där tränare Robert Bergh lät uppåt inför. För de flesta var det en spik - men för mig? Nej, för tusan. Han har gjort bort sig alldeles för ofta i år, och så även direkt här på Hagmyren. 

Vann gjorde istället Policy of Truth med Erik Adielsson. Stall Reijo Liljendahls andra V75-seger för dagen.
Adielsson hoppade Gotlandsresan några dagar och körde upp till Hagmyren med Policy of Truth istället. Så här i efterhand är det lätt att förstå. Policy of Truth var strålande sista halvvarvet och lekte med konkurrenterna.

 • Charrua Forlan har inte varit samma stridsmaskin som ifjol och möjligen trodde jag att hans glansdagar var över. Nu kan jag lägga ner dessa tankarna.
  Charrua Forlan stred från utvändigt ledaren hela vägen och gick i mål som tvåa. En toppinsats!

Det är bara att lyfta på hatten efter V75-7. Jag trodde inte mycket på Tale of Jacks. Jag tyckte majoriteten talade i solstingsyra. Men Kaj Widell visste vad han satt uppe bakom och Tale of Jacks var riktigt bra!

Gratulerar segrande V75-skötare:

 1. Angelica Östlund (Eldorado B.)
 2. Anna Andersen (Bear Bahareh)
 3. Hanna Vestfält (Global Undecided)
 4. Thine Isdal (Lukas Rauen)
 5. Lena Wahlgren (Miss Silver)
 6. Emma Haag (Policy of Truth)
 7. Ingela Ljunggren (Tale of Jacks)

5 622 besökare på Hagmyren är en fin siffra!

Martin Engström

Dela inlägg

Kommentera inlägg