"Vi är i himlen" » 2 feb. | Eftersnacket - Travstugan.se
V75 Eftersnacket Martin Engstrom
Redaktion

"Vi är i himlen"

Året har precis börjat men vi har nog tusan redan upplevt det finaste i år. Tony Löfqvist är i himlen och vi tackar för att han finns!

Tony Löfqvist en frisk fläkt. Och väl i finalomgången på Åby var det trista spår 7 och spår 12 för hans två, No Comment och Vikings Preacher.
Men inte åkte Löfqvist till Mölndal med torskkänsla. Tvärtom.

"Vi måste försökta. Vi kör framåt. I så fall får vi åka hem med två trötta hästar istället", meddelade han på förhand.
De flesta tyckte nog inte han var riktigt klok. Men så är Tony Löfqvist något unikt. Något travet verkligen behöver.

Han är först och främst en amatörtränare. I veckan har både Jarl Spelling och Göran Wester strålat. Idag var det Löfqvists tur. Han skiter blanka fan i vilka hans hästar möter.

Och i V75-5 blev det show. Där Erik Adielsson skötte styrningen bakom Vikings Preacher på bästa sätt. Ensam på målfoto. Ensam på banan. Bäst på banan.

Och för travets skull är Tony Löfqvist bäst överlag just nu. Efter segern var han uppe i himlen. Tack för du finns!
-----
Lars Järpedal är att se upp med. Hans stall är verkligen på framfart och idag fick stallet inleda V75-omgången på hemmabanan Åby.

Med Ulf Ohlsson i sulkyn ledde Okaloosa Bell hela vägen, där favoriten Southwind Feji (Mikael J Andersson) möjligen inte var i det där oslagbara slaget som vi vet att hon kan vara i.

Förbannat skoj för stall Järpedal så klart som verkligen är att se upp med i framtiden!
Exempelvis har en viss Børge, danska kriterietrea, förstärkt stallet.

Det har knappast varit några enkla uppgifter på slutet för Victory Topline (Jorma Kontio).
Efter att ha inlett karriären med uppradade segrar, har han på slutet blivit klart slagen och möjligen har man börjat ifrågasätta klassen på honom.
Men i V75-2, ja där släppte det äntligen igen för hästen som tog en mycket stark seger. Intrycket på Victory Topline var inget vidare, men inställningen av bästa sort... Och tjugo dagars startförbud efter loppet.

 • Stefan Persson göttade sig hela vägen med Wingait C H. Som om han satt med  lördagsgodis-skålen bakom ledaren samtidigt som övriga körde. Bara att götta sig.

Belåten satt ekipaget hela vägen i rygg på ledande Dolan Spring (Stefan Söderkvist) och väl över open stretch kunde Wingait C H spurta hem V75-3 tämligen enkelt.
Juan (Joakim Lövgren) fick en tung resa under slutvarvet och tröttnade mot slutet. Hawk Cliff (Örjan Kihlström) gjorde nog bland sina bästa lopp på mycket länge som mycket tapper tvåa!

V75-4 var som en enda blöt efterfest. Vad var det vi skådade...!?

Det var fartfyllt, det hoppades till höger och vänster och hela loppet kändes enormt rivigt. 

Bo Falsig har förberett Crossfire Simoni perfekt och efter senaste startens positiva avslutning som trea, svarade hästen upp den här gången med att spurta förbi en mycket tapper Rushmore Face (Lutfi Kolgjini). Och framförallt tacksamt med fjärde par invändigt med varvet kvar.
Det blev en kul kamp mellan de båda ekipagen över upploppet - men vann efterfesten det gjorde Bo Falsig och där Kolgjini gratulerade.

Örjan Kihlström avslutade V75-dagen med dubbelseger

I Gulddivisionen styrde han Sorbet i bästa stil och när en sämre Zenit Brick (Björn Goop) svek var det enkel lek i mölndalsparken, även fast avslutningen var kanon av Nimbus C.D. (Robert Bergh).

 • Jag har följt honom som en nerkärad tonåring i skolans snyggaste tjej. Vägrat släppt honom. Vägrat lagt ner drömmen. Och idag satte han nosen först, härlige Erik Sting (Örjan Kihlström).
  Första segern sedan 9 juni, vilket bara det är helt ofattbart.

Örjan lade sig sist i loppet och det såg stenkört ut. Men väl över upploppet sköt han till och det rejält. Det var fan i mig på tiden. Och nu fortsätter jag kära ner mig...

Gratulerar samtliga skötare:

 • Maria Lenneér (Okaloosa Bell)
 • Hanna Vestfält (Victory Topline)
 • Ann-Sofie Johansson (Wingait C H)
 • Petra Bengtsson (Crossfire Simoni)
 • Frida Dahl (Vikings Preacher)
 • Ellinor Wennebring (Sorbet)
 • Fredrika Sandberg (Erik Sting)

2 072 besökte Åby idag,
Martin Engström

Dela inlägg

Kommentera inlägg