Revanschlystet kapitel förde de till Elitloppssegern » 30 maj |…
V75 Eftersnacket Martin Engstrom
Redaktion

Revanschlystet kapitel förde de till Elitloppssegern

Efter fjolårets mörka kapitel fick sagan ett än vackrare kapitel idag. Ett kapitel med revanschlysten handling, tårar och på sätt och vis rättvisa.

Många gladdes med stall Redén ifjol när Propulsion äntligen fick vinna i Elitloppet. Vad som sedan hände vet vi alla om. Ett vackert kapitel smutsades ned till ett enda mörker. Som väl är har sagor inte alltid ett slut utan bara kapitlen. Idag skrevs det nya blad i sagan.

I år var stall Redén tillbaka igen och det med Don Fanucci Zet. Från andra par utvändigt avancerade Örjan Kihlström ut i tredjespår och likt Propulsion ifjol flög femåringen fram över upploppsrakan.
Det finns oerhört mycket att säga om vad som inträffade ifjol. Att Propulsion skulle bli av med segern var ju fullt rättvist, trots allt. Samtidigt var det en krets som bara upplevde orättvisa och mörker.

  • Idag ler Daniel Redén igen. Idag ler även skötaren Ellinor Wennebring igen. Det var verkligen revanschen som förde de till slutsegern i år.

Elitloppsförsök 1:

  • Den förbannade "Valla-lunken" hade lyst med sin frånvaro hela helgen - men dök upp lagom till Elitloppets första heat.

Alessandro Gocciadoro lyckades försvara innerspåret med Vivid Wise As och vad hände efter det? Ja, egentligen inte ett dugg. Italienaren fick lunka hem heatet i behagligt tempo (för att vara Elitloppet) och det blev lite av en förutsättning som alla i loppet var okej med.
Don Fanucci Zet
gick bra från utvändigt ledaren hela vägen och Moni Viking fick ett perfekt löp bakom ledaren hela vägen.

Elitloppsförsök 2:

Gabriele Gelormini rusade mot ledningen med Gelati Cut som fick en stridslysten Ecurie D. utvändigt om sig men som höll undan. Återigen blev det en Gelormini-situation där han bröt ut med sin häst.
Min förhandsvinnare och favorithäst, Very Kronos, vandrade ute i tredjespår fram till 300 meter kvar där energin tröttnade bort finalchansen.

-----

Elitkampen startade igång V75-festen och snacka om att vi fick kamp.
Iikka Nurmonen med H.V.Tuuri vägrade acceptera att storfavoriten Odd Herakles med Tom Erik Solebrg skulle få det lätt för sig. Istället körde Nurmonen och han körde, körde och åter körde. De två lämnade övriga fältet till statistrollerna.
Slutligen var det ändå en frustande och urstark Odd Herakles som vann från utvändigt ledaren på topptiden 1.18,6a/1 640 meter. Det var en kamp som verkligen blev ett av helgens främsta ögonblick. För ett gäng år sedan trodde jag aldrig att kallblodssporten skulle få min puls att öka.

Det blev rejält favoritfall i Ungdomseliten där Armonero Roc startgalopperade.
I ledarposition satt Dark Roadster som med Ida Riesterer höll högt tempo hela vägen vilket bedövaren Usain Töll och Christian Cracchiolo tackade för, som smög med bakom hela vägen fram till upploppsrakan där italienaren tog sig förbi.
Även i V75-5 blev det en bedövare till segrare i form av Adrian Kolgjini med Kali Smart som löpte fortast över upploppet och gick undan till en relativt trygg seger. I loppet gjorde betrodda duon Balsamine Font och Fifty Cent Piece tidigt bort sig.

I Sweden Cup-lightupplagan, Elitsprintern, var det en barfotadansande Night Brodde med Conrad Luguaer som flög runt ovalen på innerspåret hela vägen. Luguaer lyckades försvara positionen mot rappe Disco Volante i startögonblicket och i ett rejält tempo kunde sedan Night Brodde ta hem 300 000 kronor före Guzz Mearas som gick i mål med allt sparat.

1.09,1a/1 640 meter avslutade V75-omgången. Fyraåringseliten för stona bjöd på helgens rafflade upploppsstrid. 
Ledande Sister Sledge fick Bepi Bi utvändigt om sig med varvet kvar och över sista halvvarvet ökade de båda tempot hela vägen och med knapp marginal gick segern till slut till Sister Sledge. Två ruggiga insatser av två toppston som båda platsar i storloppen nästa år - var så säkra!

Gratulerar segrande V75-skötare och ägare:
  1. Sara Norrström - O Paulsen och L Kvernenes
  2. Omar Ben Ahmam - Scuderia Bivans SRL
  3. Daniel Larue - Ecurie de Windcut
  4. Guliano V.Gallo - Scuderia Santesson SRL
  5. Agnes Karlsson - Ecurie Smart
  6. Simon Mitman - Firma CatMit
  7. Jenny Sundin - Stall Zet
Dela inlägg

Kommentera inlägg