Revanschen och glöggfikan » 12 dec. | Eftersnacket - Travstugan.se
V86 Eftersnacket Martin Engstrom
Redaktion

Revanschen och glöggfikan

Det gick ju inget vidare i Uppfödningslöpningen. Ikväll tog dock Trix On Line en tidig revansch på sig själv och var åter tillbaka i vinnarcirkeln.

  • Jag var ju väldigt svag för Fascination när hon tävlade. Det var ju så pass att jag ofta åkte ut till Vomb endast för att träffa stoet. Idolisera och bli bästa polare med henne. Och den dagen hon slutade tävla blev man givetvis något låg.

Sen har hennes unge, Trix On Line, börjat tävla och förgyllt tillvaron.
I V86-3 tog hästen ledningen direkt och kunde därifrån styra och ställa hela vägen, även fast det tog emot något på slutet.
Efter nederlaget i Uppfödningslöpningen var det givetvis skoj att se honom tillbaka i fina takter igen!

Bakom ges en stor tumme upp till Ubiquarian Face (Adrian Kolgjini), vars insats var oerhört stark.
-----
Ikväll skulle åter Johan Untersteiner sitta upp bakom Prosperous. Och liksom senast de tävlade tillsammans skulle det bli seger i V86-1.
Untersteiner serverade hästen en perfekt resa hela vägen och med krafter kvar kunde fyraåringen koppla greppet om Cashback Pellini (Christoffer Eriksson) som inte kunde svara emot. Det blev till slut en enkel seger för fyraåringen.

Cashback Pellini gjorde jobbet utvändigt ledaren under majoriteten av loppet och var precis godkänd. Återigen galopperade även Vincent As (Carl Johan Jepson) och från ledningen kastade Amadillo C.N. (Steen Juul) in handduken när det var dags för avgörandet...

Solvalla skulle inleda med två skrällsegrare i form av Celinn Palema och Zeus Karsk

Storfavoriten Cactus (Jorma Kontio) kördes bak i kön större delen av V86-2 och när väl avancemanget skulle sättas in galopperade stoet bort sig.
Istället skulle V86-spelet återigen bli en skrällglad sådan - med en talang i sulkyn.

Anders Eriksson har haft ett kanonår och gav amatörtränade Celinn Palema perfekt resa och kunde spurta hem segern. Saga Doc (Troels Andersen) stod för en tapper insats efter att ha sprungit utvändigt ledaren hela vägen. Godkänt får även Lura (Claes Sjöström) som var med och stred om segern.

  • Peter G Norman var bestämd med halvvarvet kvar. Och insatsen med Zeus Karsk var riktigt rejäl i V86-4. När det egentligen bara skulle stå mellan tre var det istället Zeus Karsk som tog säsongens första seger i 16:e starten!

Leader Brodde (Mattias Djuse) hade bra koll på fältet från ledningen, men trots behagliga tempot hade hästen inget mer att ge över upploppet. 
Rigel Face (Rikard N Skoglund) galopperade bort sig liksom comebackande Young da Vici (Per Lennartsson).

Sitt livs form - trots glöggfika

Jag gissar att Kim Eriksson kunde köra ut i V85-6 med en mugg glögg. Han kunde nämligen ta sig tiden med en julfika tillsammans med Speedy Foxy Vicane. Det skulle bara bli en vilsam dag på jobbet. Men så är stoet i sitt livs form och vägrar förlora oavsett position.

Det såg ut att bli långt fram med halvvarvet kvar, men accelerationen hon visade upp ikväll - IGEN - var rent av ruggigt. Och nog fasen hann hon sätta nosen först.
Chansningen av Kim Eriksson gick även vägen. Och sättet han kör med stoet är mycket fint.

Speedymal

Målfotot med Speedy Foxy Vicane

  • Harrington skulle inleda säsongen med seger. Efter det var det slut med marginalerna på hans sida och där det mesta bara strulat.

Men i V86-6 med Erik Adielsson övertog hästen ledningen i tidigt skede och höll ett så pass högt tempo att inte ens starkt avslutande, Electrical Storm (Mattias Djuse), hann ikapp.

V86-7 blir knappast bland loppen man minns tillbaka till vid Nyårsafton. Det höll väl ingen jätteklass, men däremot var vinnaren Diamond Hall (Markus Waldmüller) mycket fin i andra raka segern.

Trots något tunga ben mot slutet kunde Sebastian Journey (Claes Sjöström) kämpa hem V86-8 med att leda loppet runt om.
Marvelous (Jorma Kontio) kom aldrig riktigt in i matchen från sitt utgångsläge och Einstein Sisu (Örjan Kihlström) svarade för en ytterst blek insats och föll bakåt i fältet över sista halvvarvet.

  • 871 besökare på Solvalla och 909 besökare på Jägersro, enligt ST.

Martin Engström

Dela inlägg

Kommentera inlägg