"Redéns stjärnor är något extra" » 26 dec. | Eftersnacket -…
V75 Eftersnacket Martin Engstrom
Redaktion

"Redéns stjärnor är något extra"

Visst tillför Daniel Redéns stjärnor någonting. De bjuder oss på intryck och prestationer som man inte bjuds på särskilt ofta. Det är något alldeles extra.

Det märks av redan i värmningen. Redan där gör man sig beredd på vad som komma skall. Ännu en kanon som dundrar runt banan på ett unikt sätt.

Det ser inte särskilt majestätiskt ut, men likväl är det fullt överlägsna travare som går i mål som etta. Att prestera på det sättet i självaste V75 är något extra.

I V75-1 tog Double Exposure (Örjan Kihlström) hand om positionen utvändigt om ledande stallkamraten, In Toto Sund (Erik Adielsson).
Det är inte ofta ett ekipage från den positionen kan avgöra så enkelt som väl Double Exposure slutligen gjorde. Det visar bara vilken rejäl stjärna det är.

Över upploppet såg det aldrig ens spännande ut. Kihlström satt och mös i vagnen samtidigt som Double Exposure visade sin klass. Det är, som sagt, något alldeles extra...
-----
Och det går inte att frångå hur imponerande Jairo (Joakim Lövgren) varit den här säsongen.
Att ta sig upp i högsta klassen är ingen lek. Det går att ta sig dit och sedan bara "deltaga", men att kliva in bland dessa motståndarna och gå i mål som vinnare är både tufft, svårt och långsökt.

Jairo har däremot visat från dag ett att han duger gott och väl i Gulddivisionen. Och även fast Nadal Broline (Erik Adielsson) och Zenit Brick (Björn Goop) inte riktigt var vad jag förväntade mig, så var Jairo återigen väldigt vass.

Jairo

Jairo.

----- 
Daniel Wäjersten hade inte marginalen med sig igår på Umåker. Idag var det ny tävlingsdag och nya möjligheter. Och nytt läge att få marginalen med sig. I V75-2 såg Pacific Face (Giuseppe Lubrano) ut att gå mot segern när han plötsligt felade. Istället var det Wäjersten med Importedfromdetroit som spurtade hem segern.

  • Skoj för Wäjersten, och framförallt riktigt kul för tränare Markus Pihlström som på förhand var självsäkert kaxig på sociala medier.

Hur bra kan Je t'Aime Explosive (Oskar J Andersson) bli egentligen? Vi vet ännu inte svaret på detta, men det råder ingen tvekan om att tävlingskarriären har en ljus framtid. Och att han idag befinner sig i en klass han är alldeles för bra för. Även fast det löste sig perfekt i V75-4, tyckte jag att han återigen övertygade rejält!

Det har varit en tidsfråga. Och slutligen blev det ännu en V75-seger för Jägers-hästen Olle Rols (Peter Ingves) som uppenbarligen är oslagbar på nationalbanan.

Olle Rols är något speciellt. Han ser knappast ut som en storstjärna, men likt förbannat levererar han i loppen på ett sätt som är femstjärnigt. Teamet runt hästen, med Mats Rånlund i spetsen, gör ett kanonjobb med femåringen!

Jag hoppades väldigt mycket på Ready Ribb (Björn Goop) idag. Och mot avslutningen av V75-6 tyckte jag närmast att Farouk B.R. (Ulf Ohlsson) var ivägen. Men i själva verket var det en Farouk B.R. som var klart bättre för dagen. Första segern i stall Mattias Djuses regi och knappast den sista inom V75.

Även fast årets säsong knappast varit ett fiasko för Martin de Bos så är ändå känslan att det kunde blivit så mycket mer. Och idag tog han andra raka seger med sin nye kompis Kim Eriksson. Martin de Bos blir ett av nästa års mest intressanta hästar och han har utan tvekan kapaciteten och hårdheten att ta sig ända upp i Gulddivisionen nästa år.

  • 3 112 besökare på Solvalla idag. Dessvärre en riktigt urusel siffra.
  • När väl tävlingsdagen var slut stod det klart att Jorma Kontio blir champion på Solvalla i år. En sådan stjärna han är och vilket år han fick till slut, Jorma!

Martin Engström

Dela inlägg

Kommentera inlägg