Publikfavoriten strålade på hemmabanan » 15 dec. | Eftersnacket -…
V75 Eftersnacket Martin Engstrom
Redaktion

Publikfavoriten strålade på hemmabanan

V75 föder inte bara nya travstjärnor. Lördagens klassiska spelstund föder även publikfavoriter. En sådan fick stråla på hemmabanan Åby idag. Ännu ett bevis på att sporten är till för ALLA.

Travsporten har profiler så det räcker och blir över. Och det är lika roligt varje gång. Den här hösten har Tony Löfqvist kommit som en stormvind med sina hästar.

Han är energisk, modig, orädd och tror på sina hästar till 100%. Det har tagit honom långt. Så långt så han idag stod i vinnarcirkeln på V75.
Och travet visade återigen att den är till för alla. Amatören som proffset. 

  • I V75-2 bjöd Anders Christiansson på dramatik med Löfqvist-tränade, Vikens Preacher. Första startförsöket blev till orsakad omstart och det såg minst sagt nervigt ut. Skulle allt gå åt helsike nu? 

Den så fortsatt orutinerade Christiansson behöll dock lugnet och kom sedan iväg perfekt i startförsök nummer två. Och efter en kort stund in i loppet satt han i ledningen med Vikens Preacher som vägrade släppa storfavoriten förbi sig.

Vid sidan stod Löfqvist och skrek ut sin glädje. Det gör han alldeles rätt i. De enda som idag visar enda sanna glädjen är amatörerna.
Han strålade ikapp på sin hemmabana och fick vara med om en av sina finaste upplevelser inom travsporten.

Tony Löfqvist, publikfavoriten.

Icke att förglömma; Anders Christiansson. 
Ja, jag måste framhäva även honom i det här. Så klart. Han är knappast bland de rutinerade i sporten. Han är ute mot sportens elitseriekuskar och trots att där finns all anledning till att bli ett nervvrak, tar han istället det lilla lugna.
-----

  • Charmen, på gott och ont, för aktiva och spelare med Åby? Det så dramatiska extraspåret över upploppet. 

Och just detta spåret blev avgörande i V75-1 när Gigant Invalley (Jörgen Sjunnesson) spurtade hem segern före loppets ledare, Velvet Gio (Carl Johan Jepson). Sjunnesson fick hålla i sig när det norska kraftpaketet drog iväg!
Olle Rols (Peter Ingves) stred på vad han kunde från utvändigt ledaren och höll hela vägen in i mål till en tapper tredjeplats. Visar fortsatt ett gott intryck och V75-segern närmar sig.

Det spännande med Gulddivisionen skulle möjligen bli startögonblicket. Men när Västerboonthenews (Örjan Kihlström) aldrig kunde ta sig förbi Nadal Broline (Erik Adielsson) och även föll i kort galopp, var spänningen helt borta med vinden.

Gulddivisionen fick istället skåda en mycket formstark och ståtlig Nadal Broline som vann i all sin enkelhet. 1.10,7a/1 640 meter blev seger tiden. 
Och Nadal Broline? Ja, han klev över sex miljoner kronor insprunget.

-----
Han fortsätter imponera och han fortsätter att vägra förlora. I V75-4 var det Velten Versailles (Rick Ebbinge) som styrde och ställde hela vägen.
Amerindienne (Jorma Kontio) fick inte travet att stämma riktigt idag och föll i galopp in mot sista sväng. Ja, det här var annat än Solvalla-lunken...

Och Rick Ebbinge gjorde knappast resan upp till Mölndal rent förgäves.
Även i V75-7 blev det slutligen en ganska enkel historia med Tuxedo Bi som flög fram över upploppet.
-----

Det är något med Stonewashd Diamant som jag fastnat för. En rejäl arbetsmoral och hårdhet som få kan strida emot. Och att hon för mig, liksom på sistone, var en given spik i V75-5, ja, det var en självklarhet. Så länge hon ser ut så här, är hon för mig oslagbar.

Stoet fick perfekt position i andraspår och när favoriten Catch My Love (Erik Adielsson) blev märkt av inledande rusningen, var det bara för Diamanten att attackera fram och visa vem som är starkast i fältet. Igen.

Och på tal om hårdhet var det precis vad vi fick vi fick bjudas på i V75-6 där absolut bästa hästen, Martin de Bos (Kim Eriksson), vann på ren och skär vinnarskalle.
Positionen blev allt annat än enkel, upploppet blev allt annat än en tur i parken och han fick verkligen bekänna färg idag. Stort plus för Puros starke fyraåring!

I korthet:

  • Stall Timo Nurmos fortsätter överraska oss med utrustningar. Och så klart är det inget annat än för djäkligt hur man fortsatt blir överrumplad över vad man möts av när det är dags för start. Alltså någonting helt annat än vad som informerats.
  • Elvaåringen Art On Line fortsätter kämpa på. Trea i Gulddivisionen idag och nu 99 000 kronor ifrån fyra miljoner insprunget.
  • 2 698 besökare på Åby idag.

Martin Engström

Dela inlägg

Kommentera inlägg