Profilstarkt ångestmättat på Romme » 4 apr. | Eftersnacket -…
V75 Eftersnacket Martin Engstrom
Redaktion

Profilstarkt ångestmättat på Romme

V75-eftermiddagen från Romme innehöll det mesta. Två starka profiler strålade och efter V75-6 sköljdes vi över med blytung ångest och ännu ett fint ögonblick om att travsporten värnar om varandra.

Travsporten behöver sina profiler. Idag på Borlänge-banan fick vi uppleva två av sportens allra främsta just nu.

Gunnar Melander och AnnaMaria Öberg hade och har ännu en slags sorgeprocess efter Månprinsen A.M.. De kommer kanske aldrig riktigt komma över hans bortgång, men det blir onekligen lättare när sonen Månlykke A.M. tagit över sin fars majestätiska uppsyn. 
Det är som att Månlykke A.M. knöt näven i fickan och valde att hedra farsan sin på bästa sätt. Att vara helt totalt överlägsen och bli en av våra främsta profiler just nu.

I V75-7 återkom Who's Who till tävlingsbanan och visst är han ett form av unikum på sitt sätt. Hur han beter sig inför loppen och lattjar mest bara runt. När det väl gäller blir han dock ett slags obarmhärtigt fenomen som sista 300 meterna kliver runt konkurrenterna. 
Nu ska jag kanske inte dra till med överord, men visst är Who's Who även han ett slags dragplåster.
-----
Dagen på Romme innehöll inte bara dessa ljuva ögonblick. Bronsdivisionen blev ett enda ångestmättat slag i bröstet. Allra främst på Oscar Berglund.

Pleasure For Cash var inte alls den Pleasure For Cash vi blivit vana vid att se. Inom travsporten värnar vi om varandra och när konkurrenten Björn Goop upptäckte att valacken blödde genom näsborrarna valde han givetvis direkt meddela kusken Magnus A Djuse om detta, som tog ur hästen ur fältet.
Bra agerat av både Goop och Djuse. Givetvis en slags självklarhet, men ändå något man ska berömma var gång.

Tränare Berglund var stark nog att ställa upp på intervju direkt efteråt. Man kunde verkligen se i ögonen hans hur dåligt han mådde. Hästarna är inte några pengamaskiner. De blir en form av familjemedlem och självfallet tog detta hårt för Oscar Berglund. 
Jag hoppas Pleasure For Cash återhämtar sig. Och sänder även mina styrkehälsningar till Oscar Berglund!

Vann V75-6 gjorde storskrällen Digital Class, som i karriärens 61:a start tog sin första V75-seger. Hon har verkligen fått kämpa tappert hemma på Solvalla och det är lite glädjande när det till slut blir utdelning efter evigt hårt arbete.
-----
Efter V75-segern 19 december på Halmstad var det som att Astronaszente Zac totalt kastade in handduken. Fyra svaga insatser på raken blev det innan han idag stärke självförtroendet igen. I V75-1 tog Björn Goop tidigt hand om ledningen med italienaren som efter dagens seger nu klivit upp i Bronsdivisionen.

Tidigare i veckan talade jag med Joakim Elfving som föregående helg hade fina resultat på Solvalla. Idag selade han ut två på hemmabanan och tongångarna kring Qeen Roc lät verkligen uppåt. Stoet gick segerlös under hela fjolårssäsongens tretton starter, ofta i tuffa sällskap. I år har hon nu inlett med två raka segrar och intrycket på henne i V75-2 idag bäddar om en fin säsong.

Förutom Månlykke A.M. blev det även Bollnäs-vinnare i V75-3. Stefan Arvidsson selade ut Art Brown som med Rikard N Skoglund visade stark inställning när fyraåringen klev förbi Epimetheus sista biten.

Efter fyra månader ifrån tävlingsbanan var Cab Lane tävlings- och segertörstig i årsdebuten senast på Solvalla. Det var liksom inget snack. Idag såg det hopplöst ut när Per Lennartsson in mot slutsvängen satt sist i fältet och tog klivet ut i fjärdespår, men snacka om att Cab Lane är i lysande författning. 
Hingsten klev förbi samtliga över upploppsrakan och tog karriärens 12:e seger i 23:e starten. Bakom applåderas även Mr Clayton J.F. som gick i mål som tvåa. Efter 54 starter har valacken slutat bland de tre främsta 26 gånger. 

Avslutningsvis:

  • Det är bra att det utdelas bötesbelopp på 1 500 kronor till tränare som inte lämnar in korrekt vagninformation. 
  • Regler är till för att följas i största möjliga mån. Det ska domarna givetvis ha i sin åtanke. Vad de däremot gärna även får ha mer av är lite fingertoppkänsla. Att utdela 300 kronor i böter till Oscar Berglund för att nummerbrickorna inte var tillräckligt rengjorda var närmast hjärtlöst.

Martin Engström

Stort grattis segrande V75-skötare och ägare:
  1. Lena Johansson - Pure Islet AB & Ragnar Bjurfors Gbg AB
  2. Sanna Kumanto - Qeen Roc HB
  3. Anna Rewelj - Stall Palt AB
  4. AnnaMaria Öberg - Stjösläntens Konsult & Fastighets AB
  5. Fredrica Sandberg - Levaux AB
  6. Jenny Gustafsson - Stall T.Z.
  7. Jennie Ek - Travkompaniet Stall AB
Dela inlägg

Kommentera inlägg