Prinsens visade klass » 20 nov. | Eftersnacket - Travstugan.se
Solvalla2
Redaktion

Prinsens visade klass

Tävlingskvällen till ära for jag upp till Solvalla för att spana in italienaren i sin comeback och den alltid så otrolige Månprinsen A.M..

Det var en fin tävlingskväll från Solvalla ikväll. Det känns självklart att inleda med Månprinsen A.M. som äntligen fick vinna på Solvalla.

Han fick knappast loppet till skänks och det skulle krävas resa utvändigt om Lome Brage (Erik Adielsson), men över upploppet fick vi åter njuta av de mäktiga prinskliven som så ofta leder till seger.

När Gunnar Melander kom ut och värmde tidigare under kvällen var det en otroligt löpglad Månprinsen A.M. och i loppet var han lika fin som vanligt. Han visade klass.
-----
Redan innan V65-spelet var det intressant till start!

  • Tomas Malmqvist-tränade, Chocolate Toll, är av det latare slaget. "Han tar inte i i onödan direkt...", meddelade Kim Eriksson efter värmning. Väl i loppet var det allt annat än latmask.

Eriksson körde resolut och det gick undan till en början. Chocolate Toll kunde ta hand om ledningen och släppte aldrig förbi någon och vann på 1.15,4a/2 140 meter.
70 000 kronor låg segerchecken på. Segern ikväll var hästens första i sin fjärde start. Det var även andra gången som Eriksson körde vilket kan ha hjälp till en del.
- Jag känner hästen lite mer den här gången, annars hade jag möjligen släppt i början. Men nu valde jag att köra där framme.

I lopp 3 gjorde världsstjärnan Twister Bi comeback. Det var dramatik redan inför loppet.
Plötsligt på stallbacken mötte jag en tokig häst som kom emot mig. Nog var det Twister Bi med Andreas Lövdahl i sulkyn som närmast skenade iväg i ursinnig stil. Anledningen verkar ha varit lampan från en av kamerorna från tv-teamet.

I loppet tog Twister Bi hand om ledningen men över sista halvvarvet tröt krafterna och över upploppet var tanken tom.
Istället var det Mind Your Face (Erik Adielsson) som tog säsongens första seger. Nioåringen svarade för en jättefin avslutning och Adielsson hyllade hästen efteråt.
- Han befinner sig i skyttegraven och gör sitt jobb varje dag.

Och visst var det väl lite trist att se Twister Bi, men nog hoppas vi han bara behövde det här och behöver några genomkörare i kroppen.

Jag kunde dock inte hålla mig från att glädjas rejält åt Mind Your Face som tog andra segern på tre år. En sann kämpe i det dolda var och varannat lopp fick äntligen besöka vinnarcirkeln igen.

-----

  • Kämparna skulle fortsätta få utdelning. Och snacka om Oaksrevansch för Activated (Carl Johan Jepson).

Stoet har kämpat på i vartenda stenhårda lopp hon gått ut i. Inför Oaks var det ett fästingbett som satte stopp för drömmarna. Dock blev det utdelning ikväll  - i Oakrevanschen! Och plötsligt är Activated nu miljonärska!

Efter två raka startgalopper var det dags för Idun a'Lir (Erik Adielsson) att sköta sig hela vägen. När favoriten Valsa Lavec (Jorma Kontio) ströks kort innan start var det närmast öppna gatan för Adielsson att ladda framåt i V65-2.
Därifrån gick treåriga stoet iväg mycket vasst och tog karriärens tredje seger i sjätte starten!

Det är något visst när en kusk verkligen tror på sin häst. I V65-3 var det Mattias Djuse som trots spåret var självsäker, körde framåt med Enge Barack och som närmast vände ut och in på motståndet från ledningen.
Dream Kåsgård (Örjan Kihlström) passas till nästa start.

Budets Lasse verkar vara guld värd för stall Ville Karhulathi och dess framfart. Fyraåringen, som kom till stallet i augusti, har i och med kvällens seger nu vunnit två av fyra starter.
I V65-4 vann han lekande enkelt från ledningen med Karhulathi själv. Och stor tumme upp till ägarkretsen som bjöd på sig själva i vinnarcirkeln!

Tävlingskvällen avslutades med Concrete Dee (Kenneth Haugstad). Hästen fick en perfekt resa hela vägen utan att stå för något jobb själv. Kvällens seger visar dock att stall Roger Walmann verkligen är på g för dagen.
-----

Nu är det hemgång mot Malmö. Imorgon är det V86 och spännande se hur Jägersros nya upplägg ser ut.

Martin Engström

Dela inlägg

Kommentera inlägg