Pinnarna är en prydnad » 14 nov. | Eftersnacket - Travstugan.se
V75 Eftersnacket Martin Engstrom
Redaktion

Pinnarna är en prydnad

V75-dagen på Romme inleddes med stor dramatik och uppståndelse. Vinnaren var allt annat än stenklar när domaren ropade ut resultatet.

Jonas Moberg med Gandalf Jaam hade koll på fältet från ledningen och med 300 meter kvar såg det ut att bli duell mot utvändige Digital Literacy som Örjan Kihlström satt säker med. In mot upploppet gick ledaren ner utanför bangränsen rejält och gick i mål som segare.
Spontana känslan var att Moberg odiskutabelt skulle diskvalificeras. För domaren var det dock givet; segern behölls.

Pinnarna är en prydnad

Det är givetvis en stor lycka för stall Moberg som ser ut att fortsätta på resan med Gandalf Jaam, och det är självklart att Jonas Moberg ska vara glad för segern. Njuta! Strunta fan i att alla andra gnäller. 
Det är domarna som dömer - och för oss vid sidan är det onekligen som så att det är lite av en skandal det här, trots allt.

Att vinnaren får behålla segern trots att vara så pass långt utanför bangränsen är parodi för både spelet men framförallt för sporten. Pinnarna som finns idag står där mer som en prydnad och ingenting annat. Idag fick vi det bekräftat återigen.
Utanför/innanför bangränssurret är så blurrig regel att tolka att även en nykterist hade blivit lullig.

Pinn

Stoloppets två bästa hästar gjorde upp i V75-2. Joyful Trix tampades mot Laleh Pellini hela vägen in i mål och båda visade upp en rejäl inställning som till gick blev fördel för Joyful Trix.
Det treåriga stoet har nu gjort åtta starter i karriären och att prestera på det här sättet så tidigt i karriären är lovande för framtiden.

Very Kronos är en artist för vår sport. Han tillhör extremt mycket med intresse, fokus och rubriker. Sådana hästar älskar man att följa!

Idag skötte han sig och var på sitt rätta tävlingshumör. Erik Adielsson laddade framåt och kunde med knapp marginal ta sig förbi Mindyourvalue W.F. och ledde sedan V75-3 i mycket behaglig och säker stil. Det är onekligen inte varje dag det, inte...!

Björn Goop vet minsann vad han sitter upp bakom när han kör ut med egentränade He's Marvelous
Starten blev perfekt och efter att ledande Amiral galopperade bort sig efter 300 meter var det en bestämd Goop som laddade sig hela vägen fram i ledning och som sedan hade full kontroll på V75-5.
Nu hoppas vi He's Marvelous fortsätter i den här stilen. Detta är en valack som har hur mycket som helst i sig att visa upp!

Det blev en massvis av körningar i V75-5 där hela trav-Sverige vaknade upp till liv. Den som levde längst och bäst blev Linda Sedström med Final Dream som lyckades ta hem loppet tätt före spurtande Island Life.
Missa heller inte Ad Hoc för framtiden - vilket lopp han gjorde!

Per Lennartsson hade full kontroll på V75-6 och ledde hela vägen runt om med Gardner Shaw. Flera av konkurrenterna underpresterade i loppet vilket dock inte är något vinnaren ska bry sig om!

I avslutningen gjorde Robert Bergh ingen tavla. Det blev ledning runt om med Van Gogh Z.S. som var stekhet hela vägen och villa springa fortare än vad Bergharen ville. Van Gogh Z.S. gav aldrig konkurrenterna en chans och avslutningen blev en rätt odramatisk tillställning. 

Gratulerar segrande V75-skötare:

  1. Ann Moberg (Gandalf Jaam)
  2. Victoria Zakrisson (Joyful Trix)
  3. Mia Båth (Very Kronos)
  4. Shkelzen Koka (He's Marvelous)
  5. Linda Sedström (Final Dream)
  6. Linn Grahn (Gardner Shaw)
  7. Chloe Pettersson (Van Gogh Z.S)
Dela inlägg

Kommentera inlägg