Påskbomber och fartfest på Färjestad » 2 apr. | Eftersnacket -…
V75 Eftersnacket Martin Engstrom
Redaktion

Påskbomber och fartfest på Färjestad

Långfredagens V75 från Färjestad var allt annat än långtråkig och såsig. Den bjöd både på allt ifrån oväntade upploppsgalopper, jätteskrällar två gånger om och en avslutning där Click Bait vann i toppfart.

I Prins Carl Philips Jubileumspokal blev det farter som aldrig förr. Per Lennartsson fick bra fart på Click Bait som vann på 1.09,8a/1 640 meter. Hingsten som årsdebut-vann med Örjan Kihlström senast satte den här gången dit samme Kihlström och i och med segern har nu Click Bait sprungit in över två miljoner kronor.

Tvåan i loppet, favoriten Don Fanucci Zet, gjorde en fin årsdebut och trots att det "bara" blev andraplats så gjorde han en fin insats. Liksom Click Bait klev även Don Fanucci Zet över en gräns; nu har han sprungit in över fem miljoner kronor!
-----

Den som möjligen satt i någon form av såsig Långfredagblues vaknade onekligen till över upploppet av V75-1. 
Snöpligt för favoritspelarna och kretsen kring Milady Grace, men snacka om att det var rättvist för Gina Mearas efter att ha gjort jobbet hela vägen!

  Örjan Kihlström med Milady Grace släpptes, för mig lite oväntat, till ledning av Queen of Trixs (André Eklundh) och såg ut att gå mot enkel seger. Plötsligt kort innan mål föll Milady Grace i galopp och istället var det tappra Gina Mearas med Björn Goop som fick besöka vinnarcirkeln!

  I V75-3 fick Kihlström ta revansch med Daniel Redén-tränat när Launch'Em satt i ledning in i första sväng och lyckades därifrån försvara positionen hela vägen in i mål.

  Bara du Chene har verkligen slagit slag i saken; År 2021 ska bli till det bättre!
  Efter en karriär med 16 segerlösa starter har femåringen nu vunnit i alla sina fyra starter den här säsongen. Med Markus Linryd i sulkyn fick valacken V75-2 perfekt serverat idag och med spänstiga steg löpte Quarcio du Chene-sonen in som vinnare för fjärde starten i rad!

  • Personligen hade den här staketkusken låst loppet på Zagor Roc-Worrywart, där en offensiv Worrywart  till sist blev bådas fall...

  Omgången bjöd på två rejäla påskbomber på V75-spelet

  • I 84:e starten lyckades Trö Flax idag ta karriärens sjätte seger i V75-4!
   Magnus Jakobsson fick sitta upp bakom elvaåringen som från rygg ledaren hittade ut över upploppet och kunde ta sig förbi ledande Harald till en övertygande seger. 1% på V75-spelet och omgångens största skräll vann utan att dra tussarna. Pappa? Givetvis Järvsöfaks.
  • I V75-6 galopperade favoriten Alhambra Mail bort sig direkt utan någon som helst tävlingsgnista i sig. I ett lopp där de mest härdade från dubbla tillägget inte heller var närheten av segern så var det istället hemmatränaren Erik Berglöf som styrde in sin Witty till till stoets sjätte seger i 75:e starten.

  "Bästa hästen" kan ibland vara den som går i mål som tvåa i loppen. Hur orimligt det än låter.

  I V75-5 stod Gerben för en urstark insats från ledningen men som fick ett par tryckare på vägen. Trots det hårda tempot lyckades Gerben jobba in en andraplats. Det blev lite för mycket av det "roliga" för att vara segraren.
  Vann gjorde istället Andreas Lövdal med Chang som tränare Maria Törnqvist verkligen är på rätt väg med nu!

  Färjestadstravet hade ej publicerat resultatstatistik - därav inga skötare nämnda.

  Dela inlägg

  Kommentera inlägg