V75 Eftersnacket Martin Engstrom
Redaktion

Örjan med hönan eller ägget

V75 på Mantorpstravet idag bjöd så klart både på favoritfall och en myskörande Örjan Kihlström som i V75-1 nog ställde sig frågan om det var hönan eller ägget som kom först...?

Det blev en champinledning av dagens V75 och Örjan Kihlström satt i sulkyn och mös på det där sättet som bara han kan.
Övriga gör allt de kan, men framme i ledningen sitter Kihlström och funderar mer på om det var hönan eller ägget som kom först, än blir nervös av konkurrenterna. Inget bekom honom.
Med Champ Lane fick han en bra start och kunde överta ledningen tidigt och hade full kontroll. 

Johan Untersteiner fick en pangstart med Danilo H.B. som bestämde från ledningen större delen av V75-2 före en tapper Oskar of Sand och rejäla nästagångaren Immigrant Am.

Det såg länge ut som att Lucifer Lane skulle få sin efterlängtade seger i Gulddivisionen, men dessvärre blev det åter att hästen fick se sig slagen. Från rygg ledaren hittade Remarkable Feet ut med Örjan Kihlström som sista 100 meterna spurtade förbi och tog en slutligen enkel seger.
Disco Volante
, som jag personligen trodde på, sjabblade bort sig redan i startögonblicket vilket är klart alarmerande och något som nioåringen inte varit känd av. 

  • Annat i Guldloppet att lyfta fram är Västerboonthenews. 14-åringen slutade trea i dagens löp och i sin 128:e start klev han över sex miljoner insprunget!

V75-4 höll hög fart större delen av loppet och det va en imponerande insats från Chantal Jet som tidigt tog hand om ledningen och trots tempot var det ett sto som sista 500 meterna mer och mer lämnade ifrån sig konkurrenterna och vann överlägset.
Oerhört skoj med seger på "Oasis Bi-dagen" för tränare Stefan P Pettersson, en av de jag håller som de mest ödmjukaste inom travet. Vid vårt telefonsamtal i torsdags var han lika öppen och trevlig som vanligt. Och som givetvis trodde på sin Chantal Jet inför idag!

  • För egen del med Malmö-hjärtat gladdes man åt de tre avslutande loppen som alla vanns av Jägersro-hästar;

Tyler Mifsud drog in en rejäl backhand över upploppet av V75-5 när han spurtsegrade med Federer där ekipaget tog sig förbi Mojo Express tätt inpå mållinjen. Mifsud stormtrivs verkligen med Federer och i senaste sex starterna har de vunnit fyra gånger.

  • Mycket väl styrt av Dante Kolgjini och se upp för It's Girl framöver!

It's A Girl svarade för en urtapper insats senast som tvåa på V75. Stoet är välstammad som få och har framtiden för sig och visade minst sagt idag vilken enorm styrka hon besitter. Dante Kolgjini satte sig tidigt först i andraspår och väl med 500 meter kvar började It's A Girl koppla greppet alltmer och över upploppsrakan var loppet vunnet. 

I avslutningen var Johnny Takter på plats och spetsade enkelt med Sweetman. Man trodde det skulle bli enkelt men utvändigt var det en ruggigt pigg Racing Ribb som tvingades Sweetman att hålla uppe farten. Över upploppsrakan hittade Four Guys Dream ut från rygg ledaren men som aldrig hann fram till Sweetman som tog en imponerande seger!

Nästa lördag är det V75 från Gävle med Gävle Stora Pris - på återhörande där,
Martin Engström

Grattis segrande skötare och ägare:
  1. Inga Perk - Levaux AB
  2. Iida Rahkonen - Hans Bodevind
  3. Lena Wahlgren - Team Westholm AB
  4. Sandra Stjernström - Frackstad Lantbruksaktiebolag
  5. Lukas Svanberg - Darren Mizzi & Stephanie Micallef
  6. Saga Scott - Eastridge AB
  7. Ida Lindbergh - Green Pac AB & Lars I Nilsson AB