Obekymrat enkelt, Hail Mary » 6 sep. | Eftersnacket - Travstugan.se
V75 Eftersnacket Martin Engstrom
Redaktion

Obekymrat enkelt, Hail Mary

Robert Bergh med sitt stall imponerande rejält genom att kvala in Hail Mary, Power och Västerbo Lexington till Svenskt Travderby. Att lyckas med en sådan bedrift är starkt och i en så här orättvis sport är det därför glädjande att Bergh själv fick segra till sist

Hail Mary fick knappast sitta i fred där framme men var fast besluten att ha koll på derbyfältet och över upploppet var det en fyraåring som spände musklerna ytterligare och där konkurrenterna fick kasta in handdukarna i en och samma korg.

Över målgången var Hail Mary ensam och sättet han tog hem Derbyt var närmast bekymrat enkelt. Det säger en hel del om vilken typ av häst det här är.

Det bästa med hela Derbyt? Det blev race! Den här typen av lopp tenderar oftast att bli taktik från start till mål där vi från sidan blir lite lurade på festen. 
Nu blev det fart, riv, positionsförändringar och ilskna blickar mot varandra.

Sånt här älskar åtminstone vi vid sidan av och det känns tacksamt att man minns Derbyt 2020 som ett oerhört sevärt race med en vinnare som stred hela vägen.
-----
Det blev en rejäl smäll direkt i Derbystayern, V75-1, där Isco Boko kopplade greppet över upploppet och passerade förbi ledande Elmo Ice i pigg stil.
Vid sidan stod tränare Monica Sahlgren-Fromell och hoppade av glädje och det kan man gott förstå. Hon har gjort ett kanonjobb med hästen som idag tog sin första seger sedan 26 februari 2019!

 • Storfavoriten Arden Wise As gav ett väldigt osäkert intryck i provstarterna, men läts startar ändå. Med facit i hand skulle han givetvis stått kvar i boxen - det här såg verkligen inget vidare ut.
  Man vill inte se sånt här och jag kan inte begripa hur det kan inträffa när vi har så pass många på plats för att göra sitt jobb att motverka dessa ögonblicken.
  Banveterinären och tränare Björn Goop tog inte sitt ansvar och det är ett obegripligt skämt till agerande av banveterinären att väl efteråt ge hästen tio dagars startförbud. Så dags då.

Stefan Persson satt perfekt med Quite A Quality i V75-2 och det räckte till seger med en tapper Knowledge'Em utvändigt om sig. Liksom vinnaren i föregående lopp var det stor glädje vid sidan från skötare Madeleine Andersson i det här fallet.

När det väl är dags för kullens stora prövningar finns det bara ett enda sto som gäller; Diana Zet.
Efter segrarna i Oaks, Drottning Silvias Pokal och Stochampionatet lyckades hon med en knapp och dramatisk marginal ta hem Stoderbyt före stallkamraten Milady Grace.
Det var på ett par trötta ben över målgången, men det är givetvis oerhört imponerande av Diana Zet och givetvis även av stall Daniel Redén som regerade i årets upplaga.

Magnus A Djuse hade en fin uppgift i Diamantstoet, V75-4, bakom Strangerinthenight som med lätthet försvarade innerspåret och sedan kunde leda loppet runt om före en stark Valetta utvändigt om sig som minsann är värd en seger nu!

Snacka om att Johan Svensson gjort ett toppjobb med Farlander Am som utvecklats rejält under året och är i sitt livs form. Trots svåra spår 12 i V75-5 kunde formtoppade Lavec Kronos-sonen svepa förbi hela fältet och ta en urstark V75-seger.

Derbyhelgen avslutades av Örjan Kihlström med Bucks To Burn som i sin elfte seger äntligen fick ta årets första seger före en fint avslutande Night Brodde. Med tanke på derbyresultaten var det väl bara självklart att stall Daniel Redén avslutade det här...!

Stort grattis segrande V75-skötare:

 1. Fredrik Pedersen (Isco Boko)
 2. Madeleine Andersson (Quite A Quality)
 3. Jenny Sundin (Diana Zet)
 4. Malin Hurtig (Strangerinthenight)
 5. Niklas Larsson (Farlander Am)
 6. Charlotte Andersson (Hail Mary)
 7. Pär Pergenius (Bucks To Burn)

Dela inlägg

Kommentera inlägg