Lunken-sällskapet fick kallsup » 8 feb. | Eftersnacket - Travstugan.se
V75 Eftersnacket Martin Engstrom
Redaktion

Lunken-sällskapet fick kallsup

Stoeliten vanns av Fredrik Persson-tränade Ultra Bright. Tillsammans med Erik Adielsson gavs hon perfekt resa hela vägen och var hästen med mest sparad energi mot upploppet.
Thomas Uhrberg satt tidigt i ledning med sin Mulligan. När favoriten Hevin Boko avancerade framåt satt Solvalla-lunken-sällskapet och väntade sig överlåtning av spetspositionen. Men icke. Valla-lunken fick kallsup och satte kaffet i halsen.

Uhrberg körde emot favoriten och bjöd på tävling. När Mulligan väl är på väg upp i form och tidigt sitter i ledning i Stoeliten på Solvalla - ja, då släpper man minsann inte. Åtminstone om man inte tillhör Valla-lunken-sällskapet.

Pampige Il Duce Boko

När pappa Connie skadade sig har Marc Elias fått ta ansvar för majoriteten av stallets styrningar. Och i V75-2 visste han precis vad han satt upp bakom.
Il Duce Boko
tog obekymrat hand om positionen utvändigt om ledande Global Venture, men kunde trots det fråga konkurrenterna om de ville tävla sista biten? De ville de säkert. De kunde bara inte mäta sig med Il Duce Boko som ser ut som ytterligare en exteriört pampig sort från stall Lugauer.

  • Marc Elias kunde senare även buga och bocka åt den vilda körningen i V75-5 med Doctor Doxey Zenz i spets. Tillsammans med starke Harran Boko flög ekipaget fram över upploppet och där Elias gav oss något vi sällan får; en segergest!

Jorma Kontio ska ha all beröm i världen. Gärna dagligen. 

Allt han ger travsporten är ovärderligt och den Kontio vi får se framför tv-kamerorna kommer inte riktigt fram. Man har hört flera historier om hur han är vid sidan om. En genomödmjuk och intresserad travsjäl som vill allas bästa.
Och i Gulddivisionen satt han upp bakom finska Elitlopphoppet Elian Web som enkelt lekte hem Guldfinalen!

  • Kontio var även en av få som lyckats få iväg Aura S.L. som sedan i V75-4 var minst ett huvud högre än konkurrenterna som inte hade mycket att ge mot stoet.

Efter rejäl dramatik över slutet gick segern slutligen till Atik D.L. och Carl Johan Jepson i V75-6.
Bakom passar vi för Hobby de l'Iton som efter kort sjukdomsperiod är på väg tillbaka upp i form igen!

Avslutningen bjöd på en rejäl skräll i form av Jörgen Westholm med Remarkable Feet.
Bo C.
med Kim Eriksson fick loppet dit de ville, men hästen packade ihop totalt sista biten och var överlag en besvikelse idag! Som sig bör gick Man At Work vasst ute i spåren - utan att få en etta i raden...

Gratulerar segrande V75-skötare:

  1. Frida (Ultra Bright)
  2. Simon Mitman (Il Duce Boko)
  3. Katja Melkko (Elian Web)
  4. Heli Tarrimaa (Aura S.L.)
  5. Simon Mitman (Harran Boko)
  6. William Ekberg (Atik D.L.)
  7. Jimmy Dahlman (Remarkable Feet)

2 736 besökare kom till Solvalla!

Dela inlägg

Kommentera inlägg