Kulltoppen tog revansch » 1 sep. | Eftersnacket - Travstugan.se
V75 Eftersnacket Martin Engstrom
Redaktion

Kulltoppen tog revansch

Efter derbyuttagningen var det som att Attraversiamo fick stå tillbaka. Men väl i finalen revanscherade han sig rejält!

Återigen för Svante Båth trä på den gula kavajen. Återigen får Erik Adielsson på sin gamla hemmabana stå och njuta av en derbyseger. Det trodde man inte för en och en halv vecka sedan.
Attraversiamo
har alltid tillhört yppersta toppen av fyraåringarna, men efter derbyuttagningen där han "bara" blev tvåa var det som att hans aktier sjönk i botten. Det var åtminstone vad vi staketkuskar tyckte. Hästen själv och Adielsson trodde fortsatt på det och det var oerhört kul att se Attraversiamo i mycket bättre skick idag!

Motbudet Inti Boko försvann tidigt ur loppet och jättefavoriten och kraftpaketet Campo Bahia var inte i sitt bästa jag idag. Om man ska hitta något bittert efter Derbyt så är det givetvis att alla topparna inte fick och tog chansen idag.
Däremot var stall Luguaers andrahäst, Ferrari Sisu, klart vass som tvåa och visade att hästen verkligen är på väg att utvecklas till en topphäst. 

Framtiden segrade i Derbystoet

Det var givetvis trist med galopperna på Staro Miami, Adi Gallia och framförallt Activated i Derbystoet.
Istället var det Aleppo Pine med Kenneth Haugstad som ledde fram till upploppet där stoet rullade över i galopp. Conrads Rödluva avancerade tidigt fram utvändigt ledaren och gick i mål som klart bra tvåa.
Men vinnaren? Ja, det var Racing Brodda.

Mattias Djuses fyraåring fick äntligen kröna unghästkarriären med en storloppsseger och det är verkligen en racerdam av härlig klass det här. Det jag däremot främst tar me dmig från loppet är vilken framgång det är för framtiden.
Djuse kommer tveklöst tillhöra eliten av landets tränare en vacker dag. Förutom Racing Brodda har han även flertalet högklassiga treåringar.
Rikard N Skoglund är liksom Djuse en del av eliten för framtiden och har under fjolåret och året visat prov på sin körkonst. Skoglund har all talang, kvalité, ödmjukhet och motivation för att bli en storstjärna.

Framtiden tog hem Derbystoet!

Tamheten bjöd in favoriten

Favoritspelarna satte hjärtat i halsgropen och slängde bongarna mot asfalten när Heart of Steel startgalopperade. Det till trots lyckades favoriten hämta upp avståndet till motekipagen och tog en stark seger från utvändigt ledaren.
Insatsen av Heart of Steel var rejält, men samtidigt var det konkurrenternas tama styrningar som bjöd in holländaren. Tempot med Mellby Drake i ledningen var alldeles för lågt för den här klassen och det tackade favoritspelarna för.

Ytterligare en stark insats såg vi sedan i V75-2 där Callmesally gavs en perfekt resa av Örjan Kihlström och där stoet inte behövde börja jobba förrän halvvarvet kvar.
Callmesally är klart på gång och är något för högre klasser med den styrkan hon besitter!

V75-4 blev en enda rusningstrafik med Robert Bergh och Vincent Horse i täten. Körningen bäddade till sist för de där bak och där Björn Goop bakom Nicklas Westerholm-tränade Papidoux spurtade hem segern.

Åke Lindblom-tränade Porthos Race har inte vunnit på länge. Från spår 8 i det K.G.Bertmarks Minne såg det ut att bli ännu en segerlös start - men Mats Holmstedt ville annat.
Holmstedt satsade allt på ett kort och dundrade framåt till ledningen med varvet kvar och kunde sedan dra undan och göra konkurrenterna chanslösa.

Derbydagen avslutades med Derbystayern som höll ett klart behagligt tempo första 1 500 meterna. Det var först sista varvet som det ökade på och där de betrodda gjorde upp. Med knapp marginal höll Vincent As undan före en bra Reckless!

Gratulerar segrande V75-skötare:

  1. Erik Cederlund (Heart of Steel)
  2. Iina Aho (Callmesally)
  3. Marcus Lilius (Racing Brodda)
  4. Josefin Bergström (Papidoux)
  5. Åsa Lindblom (Porthos Race)
  6. Linda Weman (Attraversiamo)
  7. Jennifer Oscarsson (Vincent As)

5 753 besökare på Jägersro idag.

Martin Engström

Dela inlägg

Kommentera inlägg