Krossen i Derbyt! » 5 sep. | Eftersnacket - Travstugan.se
V75 Eftersnacket Martin Engstrom
Redaktion

Krossen i Derbyt!

Det blev ingen strid eller högdramatisk upplösning av Derbyt. Det blev rena rama krossen av Calgary Games!

Att göra sin blott sjunde start i karriären och göra det i Svenskt Travderby är makalöst. Bara makalöst. Calgary Games såg läcker ut i Derbykvalet, men att han skulle vara så överlägsen som han nu var i Derbyt såg jag inte framför mig.
Det var en kross och det är bara att gratulera kretsen kring Calgary Games som vann på nytt löpningsrekord. Och givetvis är det vackert att just Jorma Kontio även får ta ännu en meriterad seger. Och som nu vunnit Derbyt både med pappan Readly Express och sonen Calgary Games.
Och ja, här har vi ett Prix d'Amérique-hopp för framtiden.

  • Det är givetvis helt åt skogen att omstarter och fördröjningar inträffar i dessa större loppen, inte minst bland tävlingssugna fyraåringar. Saker ställs på spel och förutsättningarna för hästarna förändras rejält. Och lika obegripligt är det att inget straff utdelades.

Även i Stoderbyt var det Readly Express som gällde.
Örjan Kihlström hade ingen enkel uppgift med Honey Mearas som i Stoderbyt gick iväg från spår 8. Lyckligtvis har Honey Mearas egenskaper av den tuffa sorten. Som gärna kan ta den tunga vägen och bara vara bäst ändå.
I ledningen satt Global Brilliance efter 0,2 sekunder och positionen utvändigt fick Honey Mearas. Att vinna Stoderbyt utvändigt om ledaren ska egentligen inte gå, men så är Readly Express-dottern något extra. Och segern i Stoderbyt blev nästan skrattretande överlägset på topptiden 1.11,5a/2 140 meter. Örjan Kihlström kan det där med storlopp och han kan det där med positioner. 

Samme Kihlström hade sedan en minst lika enkel uppgift med Born Unicorn som i V75-4 tog sin tredje raka seger på tiden 1.11,9a/1 640 meter. Vad som imponerar med Born Unicorn är att det knappt ser ut att han tar i, men samtidigt ändå uppträder så kraftfullt. 

Joakim Lövgrens främste stjärna för framtiden är Oscar L.A. och idag kunde Lövgren få en perfekt resa med femåringen i V75-1. Annan hemmatränare är Conrad Luguaer som kunde strida hem V75-2 med Kattis J.Boko och segern var även stoets första V75-seger i karriären.

Galantis har inte fått smaka på segersötman på ett bra tag. Idag med Tyler Mifsud i K.G.Bertmarks Minne skulle det till sist vara slut med nederlagen. Femåringen kopplade ett rejält på loppet in över upploppsrakan och det var sannerligen en härlig seger för tränaren och ägaren Johan Lejon. 

Thomas Uhrberg såg ut att gå mot segern i V75-7 med Nova Mahiron men sylvasst ute i banan flög Xanthis Delicious fram med Claes Sjöström som med knappa marginalen tog sig förbi kort inpå målgången. I och med segern klev även Xanthis Delicious över miljonen insprunget.

Gratulerar segrande skötare och ägare:
  1. Gerald Vella - Günter Herz
  2. Matilda Nilsson - Stall Luguaer AB
  3. Caroline Närström - Stall Zet
  4. Ninni Gardelin - Caramera AB
  5. Johan Lejon
  6. Fredrica Sandberg - Stall Timo Nurmos AB
  7. Gabriella Boberg - Flenmo Egendom AB & Olle Lindström
Dela inlägg

Kommentera inlägg