Krönikan från V75-Hagmyren » 12 sep. | Eftersnacket - Travstugan.se
V75 Eftersnacket Martin Engstrom
Redaktion

Krönikan från V75-Hagmyren

V75-omgången inledde med överraskning i form av Claes Sjöström med Iceland Falls som smög med perfekt bakom favoriten och kunde över upploppet tacka och ta emot. Håkan Wallbergs travare har nu tagit två mycket meriterande segrar på raken!
Naheed
, favoriten, såg ut att gå mot seger men tappade aktionen in mot upploppet när tussarna drogs och galopperade bort sig till många spelares förtret. Det såg heller inte ut att vara Naheeds bästa dag på banan. Således nya tag!

 • Magnus A Djuse tillhör landets främsta framtidsnamn och var givetvis i rampljuset som kusk när Naheed föll som favorit.

  Djuse är som 20-åring en sportsman vi verkligen ska vara rädda och tacksamma om. Han är av en typ man redan nu blir imponerad av i hans orutinerade period på travbanan. Tänk den dagen när han väl blommat ut ordentligt...
  När tv-kamerorna lös mot honom ställde han upp och uttryckte sig självkritiskt efter loppet. Väldigt få kuskar hade gjort det. Väldigt få rutinerade sådana. Då hade de istället stått lite irriterade och svarat kort på frågorna.
  Magnus däremot hanterade situationen på bästa möjliga sättet och det är imponerande!

-----
Jörgen Westholm styrde perfekt med Unique Juni som svarade upp med att ta en stark seger i V75-2.
Mitt segerhopp, Princess S.W med Stefan Persson, fick kämpa om ledarpositionen när Oskar J Andersson bakom Lotusathena svarade upp och vägrade släppa. Det blev till sist lite väl tufft för Prinsess S.W. - och Lotusathena med Andersson? Ja, den föll minst sagt bakåt i fältet med halvvarvet kvar...

Stall Westholm fick även senare avsluta V75-dagen med Sir Henry P.Hill som tillsammans med Rikard N Skoglund spurtade hem segern i V75-7 före ledaren Heading Reference och vasst avslutade Coogan.
-----
Daniel Olsson svarade för rejäl uppvisning i V75-3 med sin Bridge Jumper som ledde V75-3 runt om. Shut Up And Dance med Robert Dunder kördes utvändigt om och gick starkt hela vägen utan att kunna ta sig förbi ledaren. 

 • Olsson var givetvis mycket glad över segern med sin Bride Jumper, men drivningen var inget vidare att vila ögonen på. Detta kostade honom 2 000 kronor i böter.
 • De två betrodda,Brunello Hall och One Kind of Art, var båda inte alls i harmoni för dagen utan galopperade bort sig.

Björn Steinseth var den som satt upp bakom omgångens stora favorit i form av Spikfaks som tog en mycket enkel och komfortabel seger före Valle Hugo med Rikard N Skoglund.

I V75-5 var det inget snack om drama eller taktiska klurigheter. Här var det Jorma Kontio med Valiant Dream som höll koll på konkurrenterna hela vägen och bakom vinnaren passar vi för Pleasure For Cash och även Rossi Palema som satt fast med exakt allt!

Per Lennartsson har haft ett fint år på travbanan. Sedan han taggade ner på tränarrörelsen så har han som travkusk vuxit rejält. Ja, det har varit han och Stefan Persson som varit lite av årets utropstecken.
I V75-6 fick Lennartsson styra favoriten Missle Hill som tidigt hamnade i ledarpositionen och gjorde Gulddivisionen till en enkel match!

Gratulerar segrande V75-skötare:

 1. Lisa Grahn (Iceland Falls)
 2. Jenny Martinsson (Unique Juni)
 3. Mikaela Magnusson (Bridge Jumper)
 4. Ingeborg Lorentsen (Spikfaks)
 5. Marjo Kivimaa (Valiant Dream)
 6. Ellinor Wennebring (Missle Hill)
 7. Lena Wahlgren (Sir Henry P.Hill)
Dela inlägg

Kommentera inlägg