Körkonst av bästa slag » 22 dec. | Eftersnacket - Travstugan.se
V75 Eftersnacket Martin Engstrom
Redaktion

Körkonst av bästa slag

Vi fick en lagom hygglig start på V75-omgången från Mantorp idag. Den inleddes med körkonst av allra bästa slag från en av landets stora succékuskar, Jorma Kontio.

  • Jag har ju gått loss i mina texter senaste veckorna om Jorma Kontio. Det börjar närmast likna vid kärleksbrev snart till den finske kusk-kungen. Men jösses vilken kung han är. Jag är närmast mållös.

Det såg ut att trassla till sig å det värsta med Global Undecided i V75-1. När en annan troligen vrålat sönder av panik, satt istället Kontio lugnt i sulkyn och tänkte inte mer på det där...
För den som möjligtvis tvekat på Jorma Kontio och hans körhänder fick nog uppleva en tydlig lavett rätt mot kinden. Det går inte att vara en större artist än så här. Och lika stor artist var segerhästen som kunde behålla skärpan hela vägen in i mål.

Global Undecided fick tidigt en fin position i andra par utvändigt. När stallkamraten Harrington (Erik Adielsson) föll ihop fullständigt från ledningen med 700 meter kvar, klev istället Global Undecided framåt och vann med flera längder.

Globalundec

Global Undecided och Jorma Kontio vinner i V75-1.

Lika fina körhänder visade Erik Adielsson upp i V75-2 där han tidigt placerade sig perfekt med Indian Front som över sista 500 metrarna sedan kopplade greppet om loppet och vann i trygg stil före Stella Pona (Micael Stjernström).
Skoj för tränare Tomasz Wisniewski att vinna på V75 och göra det på hemmabanan!

  • När det väl var dags för lärlingarna att göra upp var det tre av landets bästa som slutade topp 3; Emilia Leo, Anders Eriksson och segrande Oskar J Andersson.

Tillsammans med Dardanos ledde Andersson V75-3 runt om, där betrodda Sanda Love (Oskar Florhed) hade tankarna på 50-årsfesten för sin tränare Robert Bergh. Valacken såg mer partysugen än tävlingsinriktad ut och galopperade bort sig direkt. Inget vidare att se...

V75-omgångens första smällkaramell kom i V75-5 i form av Eric Martinsson-tränade Roly Poly och Carl Johan Jepson som spurtade hem segern.
Det åttaåriga stoet hade allt annat än en framgångsrik vår, men har nu under andra halvåret vunnit fyra av tio starter.

Supreme Face (Örjan Kihlström) fick obekymrat ta hand om ledningen och såg ut att ha bra koll på övriga, men blev en klar besvikelse över upploppet.

Stefan Söderkvist skötte uppgiften perfekt med Stepping Spaceboy som ledde V75-5 runt om, där vi bakom passar för J.H.Mannerheim (Johan Untersteiner) och framförallt Baron Gift (Rickard Svanstedt) till nästa start.

Secret Mission (Peter Untersteiner) blev omgångens andra smällkaramell. Sjuåringen vann idag sitt första V75-lopp i karriären och fick en perfekt liftresa bakom Ural (Per Lennartsson) och kunde sedan avsluta i mycket fin stil.
Och bakom? Ja, jösses vad Dokonjo (Mikael Å Linderoth) avslutade ute i banan - i ett lopp där de betrodda gjorde bort sig mer än jag på ett dansgolv.
Däremot hade det varit intressant med Comanche Moon (Kim Eriksson) om denne inte släppt till stallkamraten vid inledningen...

Pastorn frälste oss

Det var på förhand rejält påställt på Pastor Power (Johan Untersteiner). När loppet väl drog iväg var det en Pastor Power som galopperade bort sig med flera längder och det skulle egentligen vara över väl där.

Men hästen tog sig samman, stod för en rejäl upphämtning och som den pastorn han är frälste han oss över sista 300 metrarna med en himmelsk avslutning.
Hallelujah!

-----
Möjligt det är jag som blivit gubbig, trots allt bara ett halvår till jag blir 30 år gammal, men är det något som störde mig under dagens omgång så var det belysningen över ovalen.
Jämfört med låt säga Jägersro var det rena rama nattlampa-belysningen över Mantorptravet idag.

  • 2 203 låg publiksiffran på idag...
  • Nu laddar vi upp några timmar innan det är dags för uppladdning inför söndagens V75-omgång från Halmstad!

Martin Engström

Dela inlägg

Kommentera inlägg