Kall mästare stekhet i Unionskampen » 19 sep. | Eftersnacket -…
V75 Eftersnacket Martin Engstrom
Redaktion

Kall mästare stekhet i Unionskampen

Nej, alltså för själva tävlingens skull var det möjligen ingen dröm för ögat att kolla in V75-3, Unionskampen, idag. Stekhete Odd Herakles har en fartresurs i sig som konkurrenterna inte är närheten av. Det bara är så och då är det bara att imponeras och njuta av vinnaren istället.

Odd Herakles kunde lagom till eftermiddags-sömnluren leka hem 300 000 kronor i Unionskampen. Oavsett hur chanslösa motekipagen är så ska man alltid applådera hästarna som verkligen utgör sig som storstjärnor.

I kallblodsgänget är Odd Herakles en sådan.
-----
Stall Ulf Stenströmer har gått riktigt vasst senaste veckorna och idag visade stallets hästar åter hur formstarka de är för dagen.
Carl Johan Jepson satt upp bakom Global Viscount som fick perfekt resa hela vägen och när betrodda duon, Amiral och Gazza B.R., kastade in handduken tillsammans var det bara att tacka och ta emot för Global Viscount.

Vinner alltid "bästa" hästen? Nåja, det är ju svårt att säga någonting annat när det handlar om att komma först i mål, men ofta får vi inom travsporten se tappra hästar som gör grovjobb hela vägen utan att få vinna.
Då är det kul att se en sådan som Victory's Club som gjorde ett stentufft jobb i V75-2 och med knapp marginal höll undan före Mistelns Napoleon.

Carl Johan Jepson satt länge och undrade vad som försiggick bak i kön av V75-4. Tillsammans med Rutger B.L. satt han tidigt i ledningen och kunde därifrån i ett behagligt mystempo närmast klia sig i bakhuvudet med varvet kvar. Skulle det inte bli någon tävling idag?
När väl avancemangen försökte sättas igång ute i spåren under slutvarvet var det försent för konkurrenterna. Loppet blev ett av det tråkigaste man sett under V75-året - det är däremot något som kretsen kring Rutger B.L. givetvis struntar fullständigt i.

I Gulddivisionen väcktes allt och alla runt om i trav-Sverige som hade på V75-tävlingarna i tv-burken. Jag tror till och med ålderdomshemmen satte löständerna i halsen av utvecklingen av loppet. Storfavoriten Who's Who gjorde bort sig och Johan Untersteiner bakom Cyber Lane lyckades trots blytungt utgångsläge att sno åt sig ledningen före Gigant Invalley.
Från ledningen var sedan Cyber Lane riktigt vass och kunde även över upploppet lämna konkurrenterna och gå undan i riktigt fin stil.

Det vankades fartfest i V75-6 och visst fick vi det när Åke Lindblom med Chapuy knappt men säkert kämpade till sig ledningen före Always On Time. Från ledningen såg Chapuy länge stark ut, men bak i fältet gick Rushmore Face en stark avslutning där Joke Face-sonen kunde ta sin första seger sedan mars 2019!
Tiden, 1.09,5a/1 640 meter var det som imponerade allra mest och snacka om att segern var välförtjänt för Rushmore Face.

Det såg på förhand omöjligt ut senast på Jägers för Farlander Am. Det såg under loppet gång omöjligt ut på Färjestad idag.
Båda V75-loppen resulterade trots detta i två väldigt imponerande segrar och det är bara att buga, bocka och imponeras av Johan Svensson för sin kyla och tro på hästen.

Gratulerar segrande V75-skötare:

  1. Jennie Hermansson (Global Viscount)
  2. Katrin Frick (Victory's Club)
  3. Odd Paulsen (Odd Herakles)
  4. Håkan Gustavsson (Rutger B.L.)
  5. Johan Untersteiner (Cyber Lane)
  6. Lynn Johansson (Rushmore Face)
  7. Johan Svensson (Farlander Am)
Dela inlägg

Kommentera inlägg