Järnstoet krossade grabbarna » 28 juli | Eftersnacket - Travstugan.se
V75 Eftersnacket Martin Engstrom
Redaktion

Järnstoet krossade grabbarna

Hugo Åbergs Memorial innehöll i år ett toppfält. Enda stoet i fältet förvandlade storloppet till en skrattmatch. Vi blev lurade på dramatiken. Grabbarna blev totalt krossade.

Jänkarstoet Double Exposure har blivit någonting extra, minst sagt. När stall Redén behövde det här som allra mest.

Frånsett fjolårets upplaga har Hugo Åbergs tillhört stall Redén senaste åren. De har varit omutliga med Propulsion. Alla vet vi vad som sedan skett kring just den hjälten.
Det har varit ett år med höga toppar men framförallt väldigt djupa dalar med motgångar för Daniel Redén och stallet.

En av stallets bästa i år har varit Double Exposure. Det var som att hon kände på sig att det varit lite kämpigt - och vilket lopp ska man då inte ta hem om inte Hugo Åbergs?
Som blivit lite av Redén-stallets sommar-triumf senaste åren.

Hugo Åbergs 2020 höll hög klass inför - men så här i efterhand sitter vi alla och känner oss lurade på dramatiken. Enda stoet krossade grabbarna. Det är imponerande!
-----
V75-kvällen höll hög klass och vi inledde med Empire som kutade runt i mäktig stil.
Jag har nära kontakter till stall Tomas Malmqvist och en av hästarna jag stått intill oftast är Empire. Han är stor som en jättebjörn, snäll som en nallebjörn - men tävlar likt en härskare som står över alla andra. En riktig Empire, alltså.

Klivet han har över ovalen är någonting alldeles extra och Empire visade tidigt i karriären att han är en stjärna för framtiden. Ikväll testade han på korta distansen för första gången och klev undan till en överlägsen seger.

Per Nordström kan det här med unghästar och i V75-2 visade han upp Önas Prince i en lysande författning. Det var inget snack om saken och där Nordström hela vägen spanade in konkurrenterna om de ville tävla emot. Det ville de säkert. Problemet var att ingen kunde...
Man måste givetvis lyfta fram hur bra Per Nordström är på att visa upp nya förmågor mer eller mindre årligen.

Efter två hemmasegrar var det tyskt tema på V75-3 när Rock My Dreams gick starkt via tredjespår in mot upploppet och svepte förbi Giordano Soa och Eclipse Am som möjligen inte var så pass bra som man hoppades på.
Rock My Dreams däremot var formidabel och loppets enda sto satte dit grabbarna.

Även i V75-4 skulle det bli utländsk tema i form av Grift J.R. med Michel F. Rothengatter som vann före Zaffiro Roc med Björn Goop.
Att två bakspårshästar slutar etta och tvåa i snabblopp på Jägersro tillhör inte vanligheterna...

Det kördes rejält i inledningen av V75-5 där favoriten Ivory di Quattro satt pyrt till bak i kön.
Med varvet kvar satt Azimut i ledning som med viss lätthet kunde försvara positionen över upploppet före en bra avslutande Lord Flax samt en pånyttfödd Smokin Joe.

Som alltid avslutas Åbergskvällen med klassiska långloppet Malmö Stads Pris.
Örjan Kihlström hoppade åter upp bakom Derbyvinnaren Who's Who som gick en rejäl repa över upploppet och kunde med den knappa marginalen ta sig förbi tappre ledaren Unocisdue Gnafa som aldrig riktigt fick sitta ifred. 
I och med kvällens seger har Who's Who dessutom sprungit in över sju miljoner kronor på 29 starter!

Stort grattis segrande V75-skötare:

  1. Nathalie Södergren
  2. Angelica Frohm
  3. Lisa Honeikirch
  4. Michel F Rothengatter
  5. Simone Preining
  6. Jenny Sundin
  7. Jennie Ek
Dela inlägg

Kommentera inlägg