Jänkarstoet tillbaka som vinnare » 1 dec. | Eftersnacket -…
V75 Eftersnacket Martin Engstrom
Redaktion

Jänkarstoet tillbaka som vinnare

I vinterlandskapet från Örebro var det en icke så högprofilerad Stoeliten som inledde V75-spelet.
Vann här gjorde jänkarstoet Waffle Cone med sin tränare Björn Goop.

Femåringen stod för ett par riktigt vassa insatsr för regi Frode Hamre under fjolårets vårsäsong. Efter att hon senare flyttades till Sverige har det mesta gått i stop och där hon under året hunnits tränats av både Adrian Kolgjini, Thomas Uhrberg och nu Goop.
Senast på Romme anade man en viss formtopp som kunde förbättras ytterligare idag. Björn Goop släpptes tidigt till ledningen och kunde sedan hålla undan från bra avslutande Bugatti Brick och Ginny Weasley.

 • En som det ser fortsatt lite tungt ut för är El Fitzgerald, som efter vårens toppform haft svårt att få det att stämma. Idag föll hon trött bakåt i fältet och tyskstoet får kämpa vidare efter formen.
Två övertygande amatörsegrar på raken!

Även så i V75-2 häxade det för stall Nurmos där betrodde Duke Ratzeputz tidigt sjabblade bort sig och kunde sedan inte riktigt komma in i loppet som ekipaget önskade och ville.
Istället var det Emilia Leo som segrade med Marika Jansson-tränade Temporino i ett lopp där de betrodda gjorde bort sig och segern blev en kamp mellan lågprocentarna.
Amatörtränade Temporino tog knappast resan till Örebro från Solvalla i onödan.

I stoloppet, V75-3, fick Mikael J Andersson åter sitta upp bakom Apple Rose som bjöd på en riktigt rejäl prestation där övriga fick kämpa för att nå fram över upploppet.
Emil Sandblom-tränade femåringen tog här andra starten i årets sjunde start och det gläder en när amatörtränade hästar visas upp i ett sådant här skick på stora V75-scenen.
-----
När man trodde att smålänningar var snåla var det nog innan man kollade in extraomgång av V75. I V75-4 var förstapriset på lagom ödmjuka 25 000 kronor vilket är något vi knappast får se i travets så kallade elitserie.

Desto rättvisare var det att loppets vinnare blev Cavalier Brodde med Ulf Eriksson. Ekipaget har tillsammans stått för två toppinsatser där det lite snöpligt bara räckt till andraplats. Den här gången fick det räcka med silverplatserna och istället blev det äntligen en seger för Björn Röcklingers sexåring!
Det fortsatte även att vara de mindre tränarna som segrade i V75-4 där Stefan Granlund-tränade Tabasco C.D. med Kaj Widell vann från ledningen.

 • Favoriten Mister Donald var chanslös på att försvara ledningen och fick sedan trött rygg att gå i vid avancemanget, vilket tvingade ut honom i fjärdespår över sista kurvan och där han aldrig hann fram.
  Rackham
  gick starkt från utvändigt ledaren!

Hemmahästen visade åter sin kapacitet

Bo E Nilsson har säkert känt viss frustration över att hans högkapable Bo C. inte fått det att stämma på slutet. Idag när det var dags för V75 på hemmabanan var det en Bo C. som visades upp i lysande skick och som från utvändigt ledaren kämpade ner Lexington Hall.
Favoriten Deede Star kördes försiktigt och satt i tredje par utvändigt och gick klart okej över upploppet, men inte mer.

V75-dagen skulle avslutas på allra bästa sätt. 
Robert Bergh visade åter upp sin Transcendence som efter över ett halvårs vila var tillbaka i ett fantastiskt skick och lekte närmast hem långloppet före tvåan Antonio Trot.
Transcendence blir högintressant att följa i vinter - och snacka om att årets första seger togs med besked...!

Gratulerar segrande V75-skötare:

 1. Jenny Nordensson (Waffle Cone)
 2. Bo Jansson (Temporino)
 3. Amand Alnemar (Apple Rose)
 4. Isabelle Orsimo (Cavalier Brodde)
 5. Frida Dahl (Tabasco C.D.)
 6. Bo E Nilsson (Bo C.)
 7. Mathilda Bergström (Transcendence)

Nästa lördag är det V75 från Åby - på återhörande då!
Martin Engström

Dela inlägg

Kommentera inlägg