Ja, vad är det här » 15 juli | Eftersnacket - Travstugan.se
V86 Eftersnacket Martin Engstrom
Redaktion

Ja, vad är det här

Ecurie D. är av en sort vi inte sett på länge. Ikväll satt vi igen och mest bara skakade på huvudena. Vad är det här, ens? Och så får vi inte ens njuta av honom under Åbergskvällen.

Björn Goop satt perfekt med fenomenet och styrde framåt mot motbudet Brother Bill som knappast jabbade emot. Det var bara att släppa och se glad ut.
Goop gav Ecurie D. ett par välförtjänta klappar över målgången och även fast jag njöt av uppvisningen så är man givetvis dyster...

  • Nästa start är det Hugo Åbergs Memorial. Dit går han ut som obesegrad och som potentiell historisk travare på ovalen. 
    Jägersro har haft det kämpigt med Åbergskvällen senaste åren och där publiksiffran dalat nedåt. I år hade den gått spikrakt uppåt med en sådan travare som Ecurie D..

Ja, vad är det här?
-----
Som Jägersro-hörande får jag rimligen höra en del negativt om Malmö-ovalen. Tillsammans med Åmål tillhör den landets sämsta idag ur tävlingssynpunkten.
På många sätt är även Solvalla det mest iskalla vi har idag sedan länge.

Där radar kollegorna upp sig som välkammade småpojkar och väljer sällan att bjuda upp till fart förrän det är försent. Oskrivna regeln är att inte öka farten förrän det är 5-600 meter kvar och det gäller att positionera sig i samma ordning som oddsindikatorns siffror.

  • Henna Halme? Ja, hon är långt ifrån Solvalla-hörande och just detta fick henne att vinna i V86-1.

Styrningen med Veijo Heiskanen-tränade Bag's Simoni var klockren. Hon körde framåt mot ledning, fick favoriten Waikiki Silvio i ryggen på sig och trots att distansen var något ovan för hästen var det till sist inget snack.
Halme trodde på sin häst, vägrade köra enligt oddsindikatorns regler och för detta fick hon åka hem från Sundbyholm med en seger. Det var uppfriskande!

Det kördes hejvilt i ungdomsloppet och det får man väl köpa när det trots allt är orutinerade kuskar som givetvis vill synas på stora scenen.
Detta tackade Isabell Eriksson för med Dallas Brick som med sparade krafter rusade undan över upploppet.

För knappt en månad sedan inledde Devious karriären på tävlingsbanan. I kvällens V86-3 tog hon sin tredje raka seger och fortsätter således stå som obesegrad i protokollet.
Ulf Ohlsson kunde tidigt sätta sig i ledning trots spår 8 bakom bilen och därifrån kunde ekipaget knappt men säkert hålla undan före otroligt starkt avslutande Fabulous Pellini som aldrig riktig kom in i matchen.

I V86-5 kämpade Johan Untersteiner hem segern med Martin Tooma. Hästen inledde året med två snygga segrar och har sedan varit ute i tuffa sammanhang där vattnet möjligen varit lite väl djupt. Ikväll var det åter lite mer behagligt motstånd och där Martin Tooma bjöds på perfekt resa hela vägen som räckte till seger tätt före Enriko Ha.

  • Heavy Sound kan det där med årsdebuter. 

Även fast travet möjligen inte flöt särskilt svävande sista biten så löste han årets comeback liksom vid tidigare säsonger.
Pasi Aikio gav Who's Who ett perfekt löp och hästen kommer bli högintressant nästa start.

Claes Sjöström med Iceland Falls fick favoriten Dixie Brick med Jorma Kontio utvändigt om sig och väl med varvet kvar trodde man säkert att Sjöström skulle bli svettig under hjälmen. Han blev helt tvärtom.
Sjöström göt mod i sin styrning samtidigt som Dixie Brick inte hade ordning på stilen och i V86-6 fick vi se ett favoritfall. 

Avslutningen bjöd på vad inledningen bjöd oss. En rejäl djäkla knall. Maze Runner lyckades med det få kan göra och det är att svepa förbi fältet från omöjliga spår 12.
Giant Shadow
trodde jag skulle lösa uppgiften in mot upploppet, men hade inte mycket att ge sista biten...!

Dela inlägg

Kommentera inlägg