Holländsk show på Bjerke » 9 juni | Eftersnacket - Travstugan.se
V75 Eftersnacket Martin Engstrom
Redaktion

Holländsk show på Bjerke

Travfesten från Bjerke kunde väl knappast ha inletts på ett bättre sätt. Det var en Captain Morgan som segrade och gjorde det med Åsbjörn Tengsareid.
Det var ett rivit och händelserikt långlopp där de betrodda inte riktigt levererade. Framförallt Volocity de Vie med sin tuffa resa och Bear Hope var aldrig med om det liksom Ochongo Face.

Han fortsätter imponera och gjorde det idag på ny topptid

Tyske derbyvinnaren Mister F Daag blir något att se fram emot den här säsongen. Intrycket på honom idag var lysande från utvändigt ledaren och efter vassa segern på Lunden senast svarade han idag upp med en ytterligare vass sådan.

  • Annan som imponerade senaste var Missle Hill. Från tredje par utvändigt var han över upploppet sedan aldrig nära att utmana vinnaren och såg väl inte heller ut att brukas något...

Hon fortsätter imponera, segerdrottningen Zalie Gar. Sjätte raka segern!
Det är lätt att förstå Rene Legati i sulkyn som känner sig som huvudet högre än motståndet. Minst.

Zalie Gar placerade sig utvändigt om ledane Racing Ribb och sedan väl över slutet valde italienaren att dra undan. Hon fortsätter vara alldeles strålande och segersviten bara förlängs.

Han har "bara" vunnit ett lopp i år och det var 23 februari. Idag skulle Odd Herakles slå till igen.
Från ledningen höll han undan tillsammans med Adrian Solberg Akselsen från Smedheim Solan som var överraskande bra idag.

  • Josveis fick den otacksamma uppgiften med positionen utvändigt ledaren vilket han inte riktigt orkade med. Polara galopperade bort sig redan innan startbilen började gå...
Holländsk show gånger två

Det har varit tacksamt, trevligt, trivsamt och allt det där att Rick Ebbinge då och då vänt upp till min hemmabana Jägers med sin stostjärna Gina Schermer.
Loppet därpå var det sedan dags för ny holländare i form av Heart of Steel

Gina Schermer kan nu titulera sig som miljonärska efter dagens seger!
Holländskan visade klassen och gjorde det inför Bjerke-publiken som dessvärre även i V75-5 fick se en hel del galopper...

Intrycken fortsatte vara rejäla även i Europamatchen där min spik Heart of Steel med Peter Untersteiner strålade i ledningen. Untersteiner håller hästen högt och så även jag. En av få hästar jag aldrig spelat emot. 

Heart of Steel ska vara Halmstad-tränarens stora hopp för Elitloppet, möjligen redan nästa år.

Visst kan det mycket väl bli så. Holländaren såg strålande ut idag och konkurrenterna hade inte någon chans att utmana.
Kan det månne bli en joker till låt säga årets Hugo Åbergs...?

  • Nästa vecka hörs vi igen från Bodentravet!
Jorma Kontio fick ingen enkel resa med Vitruvio som stod en rejäl upphämtning och vann årets Oslo Grand Prix.

Store snackisen var givetvis körningen! 
Flemming Jensen var gasglad bakom Slide So Easy och valde att dundra fram på innerspåret. Ringostarr Treb och Wilhelm Paal försökte övera, men där Jensen vägrade släppa. Det skulle bli deras båda fall.
Slide So Easy hade tomt i tanken med 600 meter kvar och Ringostarr Treb galopperade in mot upploppet från ledningen. 

  • Svenskhoppen svaga!
    Trots perfekt resa hade Nadal Broline inte heller något att ge och annat svenskhopp, Perfect Spirit såg inte vidare ut idag och föll i tidig galopp.

Martin Engström

Share post

Kommentera inlägg