Högklassig hemmahäst på V86 » 21 nov. | Eftersnacket - Travstugan.se
V86 Eftersnacket Martin Engstrom
Redaktion

Högklassig hemmahäst på V86

Det är en högklassig sort. Idag visade han åter upp sitt register på hemmabanan. Norton Commander strålade på topptid och värmde i vinterkylan.

Visst är det något speciellt med Norton Commander. Bara uppsynen på honom när han träder in på banan gör honom till en stjärna. Och kapacitetsmässigt är han av hög klass som har en ljus framtid för sig. När han vill det, alltså.

Efter en tapper insats senast var det ikväll åter en lite tuff inledning, men när han väl nådde ledarpositionen var loppet över för övriga. Tiden på 1.11,4a/1 640 meter är verkligen starka papper för årstiden och för kvällen åter med skor runt om.

Stall Conrad Luguaer hade i övrigt verkligen en toppenkväll på Jägersro. Även i V86-1 blev det en strålande seger från ledningen med Hennesy Boko.
-----
Partizan Face, ikväll med Peter G Norman i sulkyn, stod för en av sina bästa lopp på mycket länge. Tapper resa utvändigt ledaren och kämpade hela vägen in i mål. Det skulle bli till en andraplats.
Vann V86-2 gjorde istället Largo med Hans-Owe Sundberg, vars hästar verkligen är stenhårda när de får dra tåget.

Efter att ha inlett säsongen med två raka segrar har det mest varit stolpe ut för Quite Nice och Per Lennartsson. Och det såg ut att fortsätta så även i V86-4 när hon efter en stark avslutning såg ut att bli upphunnen över mållinjen av Diamondinthesky (Magnus A Djuse).
Men det skulle hålla. Och Quite Nice fick till sist en högst välförtjänt seger.
-----
Hade igång V86-sändningen samtidigt som jag följde loppen ikväll.
Efter just V86-4 var det närmast sorg i studion efter att Micke Nybrinks drag, Diamondinthesky, inte hann förbi.

Jag gillar Nybrink. Det har jag alltid gjort. Jag tycker han är oerhört viktig i rutan med sin frispråkiga ton. Men däremot är det trist hur hela studion formas av hans idéer. Som i det här fallet.

Jag tycker det väl är helt rätt att Micke vågar visa sin besvikelse över att draget inte hann förbi. Det ska han fortsätta med. Men att hela snacket efter loppet enbart ska handla om just det och där det inte finns plats för att hylla vinnaren? Då är de fel ute, och för ovanlighetens skull knäpper jag programledaren Per Skoglund på näsan.

Låt gärna Micke Nybrink fortsätta älta om sitt, men forma inte hela eftersnacket på bara det. Vinnaren förtjänar mer än så. Framförallt när det i det här aktuella fallet var en högst välförtjänt sådan.
-----
Omgångens jättefavorit, Vincent As (Carl Johan Jepson), kördes försiktigt i V86-5 och med 400 meter kvar sattes speedrycket in. Ekipaget tog sig förbi ledaren, men travet såg inte hundra ut ikväll och in mot sista sväng föll hästen i galopp.
Surprise Power (Adrian Kolgjini) var istället den som kopplade greppet om loppet och kunde ta tredje segern för året!

Bakom passar vi för Elliot Coger (Fredrik Persson) som inledde med galopp men hämtade sig tillbaka starkt!

Vad är det här sexåriga stoet för något?
Ritz Guiness (Martin Malmqvist) har vid sina segrar i år sett makalöst fin ut. Och trots ett svårt utgångsläge vann stoet lekande lätt även ikväll. Utan att se det minsta trött ut. 

Martin Malmqvist kunde bara sitta och njuta över upploppet och låta Ritz Guiness skratta hem segern.
Emma E Johansson verkar göra ett kanonjobb med sexåringen som blir väldigt intressant att följa vidare.

Det blev lite för bra i V86-7 för Dolan Spring (Stefan Söderkvist) i ledningen som inte hade något att ge mot Velvet Gio (Carl Johan Jepson), som med varvet kvar avancerade fram utvändigt ledaren och kunde koppla grepp om tillställningen över upploppet före Sobel Conway (Peter Untersteiner).

Jörgen Westholm höll bra fart på avslutningen med My Dream Art. Favoriten, He's Marvelous (Björn Goop), var tidigt framme och positionerade sig utvändigt med lite mer än varvet kvar.
Fältet blev rejält utspritt över sista halvvarvet och över upploppet hittade Sete (Oskar J Andersson) ut från rygg ledaren och spurtade hem årets andra seger.

  • 897 besökare på Jägersro ikväll och 811 besökare på Solvalla.

Martin Engström

Dela inlägg

Kommentera inlägg