Han var kungen över alla » 7 mars | Eftersnacket - Travstugan.se
V75 Eftersnacket Martin Engstrom
Redaktion

Han var kungen över alla

De som inte begripit vilken typ av häst King of Everything är så har de nog gjort det efter idag. Segern i V75-5 var något alldeles extra. Han var en glänsande konung över sina konkurrenter.

Claes Svensson tar sällan några dubbelsegrar på V75. Idag lyckades han både ta favorit- och skrällseger i V75-2 respektive V75-5. 

Med sin egentränade King of Everything i V75-5 var han en riktig king.
Svensson kunde rätt enkelt ta hand om ledningen och när det väl var dags för avgörandet försökte Claes Svensson att leta efter konkurrenter som ville göra upp. Det fanns där inga den här gången heller.

King of Everything är en högintressant talang som Claes Svensson kommer ha riktigt kul med flera år framöver, förhoppningsvis. Och Svensson får nog göra sig van vid att känna sig som en kung. Hans King of Everything verkar vara en kung över alla.

Tufft spår, kort distans - då skulle det lossna för Man At Work

Det har sannerligen inte varit någon dans på rosor för Man At Work. Hästen har mer eller mindre alltid gjort väl ifrån sig i tuffa sällskap - men utan att sluta bättre än tvåa i loppen.
Idag från spår 8 över korta distansen såg det på förhand stentufft ut. Tänk att det är väl då det till sist lossnar.

Istället för att backa bak i kön valde Örjan Kihlström att köra framåt och placera sig utvändigt om ledande Highspirit. Väl sedan körde Kihlström väldigt snyggt med Man At Work som samlade mod in mot upploppet och kunde sedan spurta förbi tappre Highspirit.

Stora favoritfall gånger två efterföljde V75-1
 • Favoriten föll tungt i V75-2. Green Mamba fick aldrig riktigt loppet dit hon ville och positionerna löste sig aldrig riktigt för Rikard N Skoglund. Trot sdetta tyckte jag inte Green Mamba såg lika morsk ut den här gången som tidigare och hon var helt enkelt inte sitt rätta jag idag.
  Med favoritfall öppnade det sig för storskräll.

Efter händelserika första 500 meter satt Frozen Queen i ledningen med Jorma Kontio. Katja Melkkos femåring har stormtrivs i början av karriären och radat upp segrarna, men väl över upploppet var all energi borta.
Istället vanns loppet av starkt avslutande Shutter Island med Claes Svensson som besegrade hemmahästen Anthara Bi med Björn Goop.

Favoritfall blev det även i Gulddivisionen där Sir Ratzeputz startgalopperade och där motbudet Gareth Boko tidigt fick överta ledningen. Även fast Sir Ratzeputz försökte hämta upp galoppen var det en strålande och oslagbar Gareth Boko från ledningen där Marc Elias såg ut att stormtrivas i sulkyn.

 • Först och främst imponeras jag åter av hur stall Luguaers hästar ser ut på banan. Ståtliga, kraftfulla och alldeles lysande att kolla in. Men den jag mest imponeras av är Gareth Boko själv som kommit tillbaka starkare än någonsin.
  Bakom ger vi tummen upp för fint avslutande Baron Gift som blir att räkna med snart igen!
 • Rikard N Skoglund försökte givetvis ge Sir Ratzeputz en andra chans i loppet. Visst kunde det gott, men nu gjorde det inte det. Och det rejält. Sir Ratzeputz gick sig istället rejält trött och den så högt uppskattade Skoglund stod kanske inte för sina bästa styrningar det här året...

Likt V75-2 fick vi en jätteskräll även i V75-4 där Osen Prinsessa inte hade aktionen med sig över till Färjestad. Istället segrade Kenneth Haugstad med Viking Faks som styrde perfekt hela vägen!

Det blev en riktig Norge-historia av V75-6 där Per Oleg Midtfjeld urformade Färjestadsovalen till Åbytravet. 

Med sin Personal Goals hittade han nämligen lucka på innerspåret över upploppet och där hästen flög framåt sista 100 meterna och tog en enkel seger.
Favoriten Milord hamnade pyrt till och var tidigt slagen i loppet liksom ledaren Simb Triumph som höll ett alldeles för högt tempo där framme. Båda valde till sist att kasta in handdukarna.

Avslutningen stavades Star Costashorta och Oskar J Andersson som höll undan från start till mål. Efter att stallets Green Mamba föll tufft så var det säkerligen skönt för stall Philip att resa hem från Färjestad som vinnare. Favoriten Il Duce Boko hade inte mycket att ge när det var dags för avancemanget ute i spåren.

Det viktigaste att förmedla efter V75-7? Segern innebär att Star Costashorta nu är miljonär!

Patrik Fernlund högg jag mot i gårdagens fredagskrönika, utan att det var något personligt mot honom.
Efter segern med Star Costashorta visade han sitt goda hjärta. Likaså berättade han vilken typ av människa Peter Untersteiner är. Mycket fint ögonblick och som visar hur mycket hästarna betyder för oss alla!

Stort grattis segrande V75-skötare:

 1. Amanda Larsson (Man At Work)
 2. Mikaela Dahl (Shutter Island)
 3. Line Bach Skullberg (Gareth Boko)
 4. Bente Bekkelund (Viking Faks)
 5. Marie Nilsson (King of Everything)
 6. Ove Reime (Personal Goals)
 7. Malin Widing (Star Costashorta)

Publiksiffran på Färjestad nådde upp till 2 376! Nästa vecka är det V75 från Halmstad,

Martin Engström

Dela inlägg

Kommentera inlägg