Guldvinnaren satte färg » 1 maj | Eftersnacket - Travstugan.se
V75 Eftersnacket Martin Engstrom
Redaktion

Guldvinnaren satte färg

Det var mycket surr om Very Kronos och en Sorbet från innerspåret. Vinnaren i Gulddivisionen blev en helt annan som åter satte färg!

Guldloppet var tänkt att bli en strid mellan världsartisten Very Kronos och hetsige Sorbet. Very Kronos sjabblade bort sig ur loppet, men Sorbet med Örjan Kihlström kunde ohotad försvara innerspåret. Mycket var vunnet redan efter 500 meter och längs vägen satt vi alla och applåderade Sorbet. 

 • Väl in mot upploppsrakan var det klart, men där Roger Malmqvist plötsligt hittade ut med Dragster som i ett ruggigt drag sköt till - och hann förbi. Dragster är en av de elithästarna som förvånar en allra mest. Och som verkligen sätter färg. Kul att se!

Men Örjan Kihlström? Ja, visst är han en av våra främsta stjärnor och den kyligaste kusken i världen. Just kylan hans var möjligen det som blev hans fall idag.
-----

 • Eddy West är en oerhört intressant Bronsdivision-häst av ett enda faktum; man vet inte hur bra han är eller kommer bli. 

Fart har han så det räcker och blir över och femåringen har efter dagens V75-seger nu vunnit tolv av 34 starter.
Tävlingskarriären inleddes med brokiga och ojämna resultat. Senaste halvåret däremot är det som att Eddy West äntligen hittat sig själv. Och nu kliver han uppåt i klasserna. Hur långt han kommer gå? Ja, vet vet vi inte riktigt - men det ser onekligen bra ut!

 • V75-2 - Silverdivisionen var under hela veckan omgångens minst dramatiska löp. Seismic Wave var redan i mål. Bläddra vidare. Men när hästen anlände till Örebro och värmde började det vajas varningsflaggor. 
  Jag kan gott förstå det. Det såg väl inte helläckert ut. Och storfavoriter ska bedömas hårt på förhand! När de däremot ändå sedan presterar ska man slänga varningsflaggan och ta till sig insatsen. 

Seismic Wave satt tidigt i ledningen och kunde därifrån i behagligt tempo ha koll på läget. Intrycket? Ja, det var väl inte femstjärnigt men jag är övertygad om att han går framåt rejält med det här loppet. Och han var ju faktiskt överlägsen.
Bakom gjorde Ubiquarian Face det väldigt bra från utvändigt ledaren större delen.

Seis

Seismic Wave går i mål.

Global Benefit med Magnus A Djuse fick aldrig riktigt sitta i fred i ledarpostionen av V75-3 och detta tackade Örjan Kihlström för med Erin Zet som smög med bakom och över upploppsrakan med pigga fötter avancerade förbi ledarhästen. 
Global Benefit gick bra från ledarpositionen, men hade inget att ge mot Erin Zet.

 • Liksom Eddy West i V75-1 var det liknande vibbar av Halo Am i V75-4. Hur bra kan det här bli, då? Ja, vem vet. 

Kapaciteten är onekligen hög och talangen än högre. Han såg närmast okörd ut för andra starten i rad. I sulkyn satt Magnus A Djuse som skötte styrningen på bästa möjliga sätt.
Personligen spikade jag Versace Face som i draget skulle få lifta med perfekt och sätta in slutstöten - Versace Face var väl okej men hade verkligen inget att ge mot Halo Am.

Det gick inget vidare senast för Cash Cowboy som underpresterade. Lyckligtvis är sådant historia för kretsen och idag kunde han tillsammans med Erik Adielsson leda runt om i V75-5. Storfavoriten Chiru hamnade snett på det direkt och var sedan aldrig med i matchen.

I avslutningen njöt vi av styrkepaketet Moni Viking som med långresor i benen ändå lekte hem Orebro International med Björn Goop. Det är en otrolig häst det här som stormtrivs över längre distanserna. 
Bara att buga och bocka för uppvisningen - det är kul att ha dig tillbaka i Norden igen, "Vikingen".

Grattis segrande skötare och hästägare:
 1. Sara Norrström - BL Wester AB
 2. Inga Perk - Stall Dalhem
 3. Caroline Närström - Stall Zet
 4. Peter Sjöberg - HS Trav AB
 5. Tiina Silaste - Gate 68 AB
 6. Erika Karlsson - Åström BM Konsult AB
 7. Jan Lyng
Dela inlägg

Kommentera inlägg