Femstjärnig Fame Boko ikväll » 2 jan. | Eftersnacket - Travstugan.se
V86 Eftersnacket Martin Engstrom
Redaktion

Femstjärnig Fame Boko ikväll

Från ledningen är det en helt annan häst. En häst med självförtroende och med en uppsyn som utstrålar kaxighet. Och när Stefan Persson lyckades lotsa dit Wingait C.H. sträckte hästen på sig och vann från start till mål.
Favoriten, Dizzy River (Johan Untersteiner), försökte ta in på ledaren över upploppet men var aldrig ens nära...

I V86-2 hade jag lätt att hålla mig för skratt...

Med lopp i kroppen var det en Eelis (Mika Forss) som var redo för seger i V86-2. Intrycket var möjligen inte av bästa slag, men Forss fick loppet dit han ville.

  • Själv? Ja, där satt jag med spik på Electrical Storm (Mattias Djuse). Och med tanke på väderleken i Skåne just nu kände jag mig riktigt stormblåst.
    När Djuse valde att sitta kvar blev det också ekipagets fall. Med alla krafter kvar i linorna över upploppet var det närmast frustrerande att kolla in. Framförallt när, för mig, blev 7 rätt på V86 ikväll...

    Och är jag lika glad att hylla aktiva så kan jag även vara lika glad att kritisera. Det här var inget vidare av kusken.
    Jag hade hyfsat lätt att hålla mig för skratt. Men kommer med stor sannolikhet spika nästa gång igen.

Profilen Gento (Martijn de Haan) blev totalt tröttsprungen från ledningen och föll bakåt i fältet av V86-3 i sin comeback. Förhoppningsvis är det bara ringrosten som gjorde sig påmind, även fast det såg väldigt tungt ut...
Vann med väldigt kort marginal gjorde istället starke The Real Star (Christian Fiore) som var den som satte in attacken mot ledaren och över upploppet sedan höll undan från Havefunwithme (Johan Untersteiner).

Hon får sällan någon utdelning på sina prestationer, men även fast motståndet inte var av det hårdare slaget var det en femstjärnig Fame Boko (Per Lennartsson) i V86-4.

Sättet hon svarade på när Lennartsson begärde fart var rent av magiskt. Att stoet har kapacitet med både styrka och fart vet vi om. Ikväll såg vi det till 100%.
En mycket fin insats av Fame Boko - som äntligen fick besöka vinnarcirkeln igen.

...Det var väl knappare något hårdare motstånd i V86-5 för vinnaren. Digital Data (Jörgen Sjunnesson) styrde och ställde från ledningen där Darshana (Henriette Larsen) återigen avslutade riktigt vasst ute i banan.
Bakom dessa två vill jag även lyfta fram Floats Cesna (Thomas Uhrberg) som gick positivt som trea. Tidsfråga innan ettan i raden dyker upp!

U.Bergs Svante (Emilia Leo) fick knappast någon enkel springtur på jobbet ikväll i V86-6.
Först hängandes i tredjespår, sökte sig ekipaget framåt i tidigt skede. In mot sista sväng började Leo sedan sätta press mot One Two Beat (Torbjörn Jansson) som var chanslös att strida emot.
U.Bergs Svante lyckades strida hem segern i ett lopp där han verkligen tvingades bekänna färg från tuff position hela vägen.

Harran Boko (Conrad Luguaer) kan bli en topphäst. Om han vill det själv. Det har nämligen varit hästens största bekymmer i utvecklingen.

Ikväll var dock den Harran Boko tillbaka som vi vill se mer av lite oftare. Från ledningen styrde och ställe Lugauer loppet hela vägen, där vi bakom fortsatt ser en Darling Harbour (Jörgen Sjunnesson) i mycket fin dagsform.

Kenneth Haugstad med S.G.'s Malificent ordnade i V86-8 andra raka segern.
Det löste sig perfekt vid inledningen där ledningen fick övertas tidigt. Det blev bra press från utvändige Bella M.J. (Torbjörn Jansson), men där ledaren stred emot hela vägen.
Bella M.J. ska äras en liten tapperhetsmedalj som tvåa.

Martin Engström

Dela inlägg

Kommentera inlägg