Favorit-V86:a » 8 jan. | Eftersnacket - Travstugan.se
V86 Eftersnacket Martin Engstrom
Redaktion

Favorit-V86:a

V86 inleddes på ett sätt vi inte känner igen spelformen på - favoriterna presterade.

I V86-1 fick Johan Untersteier tidigt sitta i ledning med Magic Happens som i rena rama Krusen-tempot behagligt satt och höll koll på övriga fältet.
När vi sedan hoppades på lite speedkörning och utmaning sista 6-700 metrarna var det istället en taggad Magic Happens som gick undan till säker seger på rätt behaglig tid.

Örjan Kihlström tar sällan positionen utvändigt ledaren. De tillfällena han väljer positionen är det oftast med en så kallad "stenklar". Just stenklar visade sig Surf n'Turf att vara i V86-2, även fast till och med Kihlström själv hann få en svettpärla på pannan när Concrete Dee hittade ut från innerspåret och avslutade vasst.

Håkan K Perssons hästar går riktigt vasst för dagen. I V86-3 fortsatte Persson-stallet att imponera.
Four Guys Dream fick verkligen jobba till sig ledningen. Håkan hade fullt fog för styrningen och Four Guys Dream övertygade rejält i sin blott andra seger i karriären.

Senast lämnade Björn Goop klart med Sweet On You. Väl där blev det galopper som förstörde segerchansen. Ikväll i V86-4 var det inget som skulle sätta stopp för stoet.
Goop fick backa direkt och från ledningen var det en alltför het Cactus som höll uppe farten. Sista halvarvet av Sweet On You vittnade sedan vilken författning hon är i för dagen och istället för senast var det ikväll som hon besökte vinnarcirkeln.

  • Karissa Bo gäller det att man fortsatt håller koll på. Ekipaget hamnade illa till direkt men bjöd sedan på en finfin avslutning. Formen där är det definitivt inget fel på.

Carl Johan Jepson satt bakom Atik D.L. som segrade i V86-5.

Crystal Cool var inget vidare senast men kunde idag med Ida Riesterer svara för en klart upplyftande insats där ekipaget ledde runt om.
Gratulerar till Guldklockan, Ida!

Sedan senaste segern i augusti har Dallas gjort bra ifrån sig mer eller mindre varje start.
Firma Markus NIklasson/tränare Tommy Strandqvist har fortsatt kämpa på och idag kom utdelningen igen.

Insatsen av Dallas från utvändigt ledaren var starkt. Inte minst när hästen tvingades visa rejäl löpskalle sista biten.

Lexington Hall pressade sig fram till ledningen och kunde sedan kontrollera V86-8 hela vägen där skorna flög i luften över upploppet och Urgent Call gör det bra från utvändigt ledaren.

-----
532 besökare kom till Solvalla idag enligt Svensk Travsports resultat. En siffra jag verkligen tar med en nypa salt. Gånger tio.
Däremot; Stor tumme upp till maten och servicen i Bistron. Sådant som får en att gärna vilja återvända.

Martin Engström

Dela inlägg

Kommentera inlägg