Fantastiskt historiska Propulsion » 31 maj | Eftersnacket -…
Propi
Redaktion

Fantastiskt historiska Propulsion

Propulsion vinner Elitloppet år 2020. Bespara mig all skitsnack om att årets upplaga inte är "på riktigt". Det är på riktigt något så in i helvete. Och i en tid där världen är vänd upp och ner fann vi rättvisa, glädje och kämpaglöd när Propulsion passerade mållinjen som vinnaren av Elitloppet år 2020. Det blir inte vackrare än så.

Ja, var ska man börja? Hur ska man på ett vettigt sätt förklara det här utan att känslorna fullkomligt tar över? 

Årets Elitloppshelg har varit öde från publikkanten, men snacka om att sporten levererade på ovalen. Och helgen fick det bästa slutet den någonsin kunde få. 
Det var proppen ur i femte försöket. Propulsion fick äntligen korsa mållinjen som en vinnare av Elitloppet.

Rättvisa är något som sällan förekommer inom travsporten. Tyvärr är det så. Vi är många som följt med Propulsion genom hans hela fantastiska karriär. Nere i Prix d'Amérique har det gått åt helvete mest hela tiden och i Elitloppet har han aldrig fått det att stämma.
Han är en av travsportens bästa genom tiderna och vid tävlingskarriärens upplopp såg det ut att bli en meritlista utan Elitloppsseger.

Det hade väl inte varit hela världen, men nu så här i efterhand kan man givetvis konstatera att allt blev perfekt till slut och framförallt så är det så förbannat rättvist.
Finalen höll ingen vidare klass i övrigt och Franck Ouvrie gjorde bort sig bakom Earl Simon. Det var väl i övrigt helt enkelt inte ett bra fält nog för att göra det till en fartfest. Och visst kan man kalla det för ett "skitlopp", men med tanke på vinnaren väljer jag att se det från ljusa sidan.

Att inte ha trätt en tävlingsbana sedan sista söndagen i januari och tugga på ute i tredjespår under försöket följt av en Elitloppsseger ska väl egentligen inte gå. Men så är Propulsion något alldeles extra.
79 starter, 39 segrar och 34 343 693 kronor på kontot. Wow!

  • Varma gratulationer till Daniel Redén, Ellinor Wennebring och Örjan Kihlström som fick uppleva det här.

-----
Anders Malmrot hoppades säkert att ge svar på tal mot alla kritiska rösterna kring hans inbjudningar. Tyvärr för hans del blev det tvärtom. Klassen var inte hög nog på årets fält samtidigt som alternativen var få.
-----
Elitkampen 2020 blev tyvärr ingen sportslig dramatik. Det blev en lek i parken för Odd Herakles med Tom Erik Solberg som ledde runt om.
Månprinsen A.M.
får fortsätta jaga sin första seger i storloppet men gick jättebra som tvåa bakom.

Stall Daniel Redén har haft en lysande helg och lika lysande är det att vila ögonen på Golden Tricks. Idag var hon tävlingssugen och i ett galoppfyllt lopp fick hon spara speeden perfekt till upploppet där hon stred ner ledaren Dontlooseallmoney på topptid.

  • Tio starter och tio segrar. Monstruöse Ecurie D. vägrar se sig slagen

Erik Adielsson fick stifta bekantskap med danskfödde fyraåringen som trots spår 8 laddades fram och kunde mefter 400 meter sitta i ledningen. Sedan var det slut för konkurrenterna. Adielsson hade stenkoll på fältet och i sin tionde obesegrade start vann Ecurie D. på rekordtid.
Givetvis är det här lite av ett monster. En häst som verkligen verkar ha allt och lite till. Framförallt har han framtiden för sig fortfarande och är en av de bästa hästarna i världen redan som fyraåring.

Hell Bent For Am har sannerligen charmat trav-Sverige och gjort det med tre mycket övertytgande segrar. Idag såg det knappt jobbigt ut när han vandrade utvändigt om ledaren och ändå kunde avgöra enkelt över upploppet. Han blir verkligen högintressant att följa vidare!

Åke Lindblom log ikapp med solen över Solvalla när hans Chapuy planenligt tog hand om ledningen i Lärlingseliten. Anders Eriksson känner väl till hästen och vet hur mycket Chapuy stormtrivs i ledarpositionen. Där vägrar han släppa förbi sig någon - även fast Tabasco C.D. gav det ett tappert försök som tvåa!

Stort grattis segrande V75-skötare:

  1. Linda Kvernenes (Odd Herakles)
  2. Michaela Magnusson (Golden Tricks)
  3. Tina Storetvedt (Ecurie D.)
  4. Jenny Gustafsson/Sabine Kagebrandt (Hell Bent For Am)
  5. Ulrika Lindblom (Chapuy)
  6. Audrey Viel (Earl Simon)
  7. Francesco Piccirillo (Cokstile)
Dela inlägg

Kommentera inlägg