V75 Eftersnacket Martin Engstrom
Redaktion

En djus start och avslutning

Mats E Djuse både inledde och avslutade V75-dagen på lördagens Axevalla-dag som även bjöd på ytterst tragiskt ögonblick...

Djuse fick sitta upp bakom veteranen- och Gulddivision-legendaren Milligan's School som i V75-7 lyckades försvara sin titel i Axevallalöpning. I karriärens 133:e start lyckades nioåringen kliva över 18 miljoner kronor insprunget och det är givetvis imponerande siffror som hingsten stoltserar med.

När jag ringde upp Sofia Aronsson tidigare i veckan pratade vi så klart en del om Unico Broline. Jag meddelade bland annat för henne att hästen rankats etta i de flesta medier och man hörde på Aronsson hur högt hon håller sexåringen. "Är det rätt att ha honom rankad etta på lördag?", frågade jag och det tog inte ens en sekund innan hon svarade självsäkert "ja!"
I V75-1 visste Mats E Djuse vad han satt upp bakom och Unico Broline svepte ner fältet enkelt idag.

Annan kvinnlig tränare som utmärkt sig på slutet är Maria Törnqvist och i V75-2 besökte hon vinnarcirkeln när Dwight Pieters styrde in segern med Bold Request!
Det såg länge ut som att Jocke Lövgren hamnade alldeles för pyrt till med Inspiration i V75-3, men väl över upploppsrakan satt Lövgren rätt lugn i sulkyn samtidigt som hans fyraåring visade sin starka inställning och som enkelt spurtade förbi konkurrenterna!
Örjan Kihlström såg länge ut att sitta bakom vinnaren i V75-4 i form av Giannas Love men Kim Eriksson med Ottens Idol fick den där perfekta smygresan som man kan få ibland och Trixton-stoet tog idag sin blott tredje seger i 23:e starten.

Jörgen Westholm var oerhört resolut i styrningen med Santos de Castella som lite oväntat satt i ledning i V75-5. Därifrån var sedan ekipaget omöjligt att rubba och i ärlighetens namn tycker jag majoriteten av konkurrenterna inte presterade som man hoppades på. Armour As gick klart godkänt som tvåa i loppet, men i övrigt så var det bara en som utmärkte sig och gjorde väl ifrån sig; Santos de Castella.

Preben Sövik-tränade Giannas Love lyckades inte hålla undan i V75-4 men i V75-6 satt Sövik själv i sulkyn bakom Bottnas Idol som hade full koll på tillställningen från start till mål.
Det var annars ett ytterst märkligt lopp bakom där majoriteten av hästarna kastade in handdukarna över slutvarvet.

-----
Hela tävlingsdagen inleddes dessvärre på sämsta tänkbara sätt och i slutändan resulterade det i att Simon fick vandra vidare till evigt gröna ängarna.

Oavsett om jag har intressen i en viss häst eller ej så påverkas jag alltid när deras liv släcks på några ögonblick. Hästar ger oss så enormt mycket med känslor och kärlek att det gör extra ont när livet deras slocknar.

Det är inget annat än bottenlöst tragiskt och jag kan inte ens tänka mig hur kretsen runt Simon mår ikväll. Det är så otroligt tragiskt och mörkt.

Gratulerar segrande skötare & ägare:
  1. Henna Ikonen - Stall Sofia Aronsson AB
  2. Felicia Lindström - Firma Stall Törnqvist
  3. Johan Kjellman - Stall Merrimac
  4. Lise Johansen - Stall Todin
  5. Sanna Gustafsson - Team Westholm AB mfl.
  6. Lova Levin - Pallexperten i Malmö AB & Lova Levin
  7. Catharina Lundström - Stall T.Z.