Eftersnack: V86

Staketkusken i mig var i farten under den här V86-kvällen som sannerligen bjöd på det mesta - som både fick en att imponeras men även somna.

Efter en del hårda duster på V75 fick Jairo (Joakim Lövgren) äntligen sätta nosen först i V86-1. Britt Palema (Fredrik Persson) rusade mot ledningen trots spår 8 och gick där hela vägen med favoriten Jairo utvändigt om sig. In mot upploppet var det dock inget snack om vem som var bäst och där Joakim Lövgrens starke sexåring gick undan i fin stil.
Bakom svarade Alex Tröjborg (Christoffer Eriksson) för bra insats som fastlåst och där hästen avslutade vasst. Vinner lopp när som helst...!

  • Favoritseger blev det även i Solvallas första V86-lopp. V86-2 vanns av Jorma Kontio och Bugatti Brick som tidigt tog hand om ledarpositionen höll ett bra tempo hela vägen som gjorde att ingen ens var i närheten av att kunna utmana sista biten.

Bakom spurtade Double Exposure (Örjan Kihlström) vasst som tvåa - men frågan är om Kihlström redan gav upp loppet på förhand? Känslan är den, om ni frågar den här staketkusken.


Mimmi Elfstrand reste hela vägen ner till Malmö med sin formtoppade Super Grabben. Resan skulle sannerligen vara värt det i V86-3.
Johnny Takter hamnade riktigt bra på det tidigt trots spår 12 och en snygg manöver var inte minst med varvet kvar där Takter från tredje par utvändigt gick ut i tredje spår och kunde slinka ner i andra par utvändigt.
Över upploppet stred hästen något mot återigen duktige Havbergs Viking (C Eriksson), men Super Grabben var verkligen bara bäst!

Omgångens största favorit, Victory Kåsgård (Erik Adielsson), galopperade bort sig direkt i V86-4 och istället var det Björn Goop med Scampi som relativt enkelt tog hand om ledningen. Från andra spår tog sig Valley Brodde (Ö Kihlström) ut med halvvarvet kvar och som kunde sedan spurta förbi ledaren sista biten och ta sin andra seger i år i fjortonde starten!

Det blev en rejäl startrusning i V86-5 på Jägersro där Conrad Lugauer med No Gelt Face pressa sig till ledningen från invändige Mitos Gold (T Uhrberg). Efter 500 meter övertog Delicous One (Henrik Lönborg) ledningen och där Mitos Gold gick den hårda vägen utvändigt ledaren. 

  • Trots den snabba inledningen och tunga positionen längs vägen kunde Mitos Gold reda ut loppet och ta en stark seger och där tränare Tommy Strandqvist säkerligen gladdes som även fött upp hästen.

Loppets favorit, Stud Muffin (Peter Untersteiner) hamnade pyrt på det tidigt och tvingades positionera sig sist. Väl därifrån var han mer eller mindre chanslös till segern.
För framtiden vill jag varna för Surprise Power (Peter Zadel) som ikväll slutade trea. Hästen gjorde det bra på V75 senast och svarade upp ikväll  åter med ett fint lopp. Segerskräller inom kort...!

  • Örjan Kihlström med Tentacles fick enkelt ta över ledarpositionen från Kajsa T.J. (Ulf Ohlsson) i inledningen av V86-6, som sedan var ett enda sömnpiller utan några initiativ. Lunk, lunk och åter lunk. Travsport när den är som sämst.

Det dröjde till slutvarvet för motbuden, som med sina kuskar tagit en snabblur, och där det avancerades i tredjespår. Men eftersom Kihlström styrt fältet från ledningen i väldigt behagligt tempo, så var där ingen som kunde hinna ikapp Tentacles.

Peter Untersteiner har haft det motigt på segerfronten på sistone och i V86-7 såg det länge ut som att motgångarna skulle fortsätta.
Med inte mindre än 630 meter kvar av loppet gick han ut från tredjepar utvändigt ut i tredjespår med favoriten Kash Brodda som över upploppet sedan spurtade sylvasst och kunde ta ner ledande Uraia (Veijo Heiskanen).
Martin Staketkusk kände spontant efteråt att Untersteiner möjligen var lite väl kylig och där Kash Brodda med sin kapacitet ändå kunde lösa uppgiften...

Jorma Kontio både inledde och avslutade V86-kvällen på Solvalla. I V86-8 vann han med favoriten Stella Newmen.
Daniel Olsson med Nicegift C.C. fick positionen först utvändigt direkt, men där Olsson agerade bromskloss och istället smygkörde för att bjuda fram de där bak.
Väl det gjorde att Björn Goop med Alandias da Vici från bak i kön avancerade framåt i tredjespår, men som med alltför små marginaler fick sent svar från Oskar Kylin-Blom som även han gick ut med Linda's Girl, som istället fick positionen utvändigt ledaren och där Goop istället blev fast ute i tredjespår och förlorade loppet.
Medan de övriga bråkade om positionerna, kunde ledaren vinna enkelt!

  • 1 219 besökare på Solvalla ikväll som även innehöll en del NHL-spelare.
    På Jägersro var där charmiga 869 själar som dök upp.

Avslutningsvis; 
Frågan är ifall några av kuskarna på Solvalla kan somna inatt när de ägnade större delen av kvällen till just det...?

Martin Engström

Dela inlägg:

Kommentera inlägg