Eftersnack V75: Hemmastarkt och värdig Olympier

När det är Jägersro och V75 spänns musklerna från hemmalaget. Och allra främst stall Lutfi Kolgjini. Dubbelsegrarna igår visade åter att stallet levererar när det gäller. I deltävlingen till Olympiatravet gick det desto sämre för Kolgjini, men vinnaren var även den här veckan en värdig sådan.

Ja, nog var det en travrestaurang som närmast föll i chock in mot målgång av V75-1.
Storfavoriten Harran Boko (Conrad Lugauer) hade motekipagen i sitt grepp från start och där tempot inte ökades förrän varvet kvar när The Bucket List F. (Tobias O Eriksson) gick upp och "kände på" ledaren.
Detta blev till sist för mycket för den ibland osäkre Harran Boko som galopperade bort sig in mot upploppet. Som ett brev på posten öppnade detta upp för Fritjof (Johan Untersteiner) som med lucka kunde ta sig fram och tog ner The Bucket List F..

Fritjof visade redan under fjolåret att där finns kapacitet för stordåd - och redan i årsdebuten här visade hästen att det här året minsann ska bli ett toppår. Och vi lär säkerligen ses i början av september, då det vankas ett Derby...
Och som alltid är det kul att se småtränare tampas mot de större på V75-scenen, det här fallet Niklas Robertsson.

 • Med ett klingande italienskt namn som rullar vackert på tungan, var det lika grant att se Lezperanza (Jan Hansen) i V75-2 som ledde lärlingsloppet runt om på fina 1.13,2a/2 140 meter.
  Milady Amok (Henna Halme) gjorde vad hon kunde sista biten, men ledaren stod för en insats som var omöjlig att besegra.
 • Spurtstarka Super War Horse (Kevin Oscarsson) fick efter flera andraplatser äntligen sätta nosen först i V75-5 där hästen spurtade ner starke Sobel Conway (Peter Untersteiner).

On Track Piraten och Zenit Brick har båda segrat i varsin deltävling till Olympiatravet och båda gjort det på ett sätt som verkligen gör de värda platsen. Knappast några bluffsegrar där inte. Och glädjande nog skulle känslan vara densamma i tredje deltävlingen i V75-3.

 • Väntat nog tog Dante Boko (Lutfi Kolgjini) hand om ledningen och höll därifrån ett högt tempo för att tröttna sina motståndare. Eller, ja. Det var åtminstone det jag med 99% säkerhet trodde jag skulle skriva efteråt.
Istället var det en självsäker Johan Untersteiner bakom sin Day Or Night In som laddade från start och kunde med minsta möjliga marginal ta sig förbi Dante Boko och ledde sedan loppet runt om.

Dante Boko försökte utmana sista biten, men kunde inte hänga med segraren som höll starkt hela vägen på 1.11,7a/2 140 meter. Det är både uppfriskande och kul att se tränare och kusk som tror på sin häst till 120 % och kör även därefter.

Dayornightin

Day Or Night In

Dontbreakthebankås (Lutfi Kolgjini) blev snöpligt slagen av Com Milton (Christoffer Eriksson) senast. Men i V75-4 vägrade Kolgjini en sådan upprepning.
Efter att ha övertagit ledningen från Love No Limit (Veijo Heiskanen) kunde Dontbreakthebankås hålla ett perfekt tempo för att hålla undan. Likt senast spurtade Com Milton vasst i spåren och tog in på ledaren, som den här gången "bara" räckte till andraplatsen.

 • Trea i mål kom Havbergs Viking (Erik Adielsson) som utan tvekan kommer vinna på V75 den här säsongen. 
  Förutom spår 8 över kort distans, fick ekipaget otacksamma positionen utvändigt ledaren hela vägen. Det till trots höll hästen starkt hela vägen, där Com Milton med minsta möjliga marginal tjuvade till sig andraplatsen från en mycket stark Viking innan mållinjen skars.
Dontbreakthebankas

Omgångens behållning? Ja, givetvis när majestätiske Rajesh Face (Lutfi Kolgjini) åter visade upp sig och gjorde det på bästa sätt inför himmapubliken. När den här hästen är på tävlingshumör, då är där väldigt få i klassen som kan stå upp. 

Och i V75-6 var det ingen tvekan om att ledarpositionen var det enda som gällde. Rajesh Face sträckte ut fint från positionen och Kolgjini kunde i överlägsen manér vinka åt publiken över upploppet. En publik som applåderade tillbaka som ett tack för showen.

Rajeshface

Rajesh Face vinner enkelt

I avslutningen skulle Bandit Brick (Steen Juul) visa svenskarna.
Hästen har fyllt sitt prisskåp till maxgränsen hemma i Danmark mot ett relativt överkomligt motstånd. Och att Juul har höga tankar om segerhästen, råder där ingen tvekan om. Men skulle han duga på V75? Jo, tjena...

Bandit Brick tilläts aldrig sitta lugnt där framme i ledningen, men kunde trots trycket hålla undan och tog 24:e segern i 26:e starten. Säga vad man vill om övriga motståndet, men hästens resultat talar sitt tydliga språk. Och visst visade han svenskarna.

 • Klart en besvikelse att Volita Go (Marc Elias) inte var i samma slag som vid föregående segrarna.
 • Robert Bergh åkte säkerligen hem med besvikelse efter resultaten för Aileron, Coktail Fortuna och galopperande Aramis Amok. Men han bör helt klart vara något nöjdare med att Mindyourvalue W.F. ville tävla på svensk mark igen.
 • Restaurangbetyget: +++. Valde ej trerättsalternativet.
  Det tog sin tid innan maten kom in, och när den väl gjorde det kunde det gott varit varmare... Men entrécoten smakade som en dröm, vilket är en klar betygshöjare.
30715790 10156425138074048 3109481572693180416 N
 • Omgångens trerättsalternativ kostade 455 kronor där huvudrätten bestod av Wallenbergare. Kalvfärs med lingon och mos, alltså.
  Okej att Jägersros lunchrestaurang går starkt för dagen men visst var det ett häftigt påslag på priset för den här lunchrätten.

Martin Engström

Dela inlägg:

Kommentera inlägg