Eftersnack: V75 Bergsåker 1 juli 2017

Läs Martins eftersnack - V75 Bergsåker 1 juli 2017.

En gammal stjärna visade upp sig samtidigt som en kommande stjärna strålade i E3-finalen. En solig dag på Bergsåker bjöd på det mesta.

Som Jägersro-hörande är jag självfallet svag för Derbyt. Och just en Derby-segrare inledde V75.
Från ledningen såg mitt hopp Volstead (Erik Adielsson) ut att vinna V75-1, men in mot sista sväng stannade ledaren av. Istället var det utvändige In Vain Sund (Örjan Kihlström) som kopplade grepp om ledningen, men med 50 meter kvar spurtade Beau Mec (Ulf Ohlsson) förbi och gav Bergsåker sin första V75-seger i omgången.

5 Test Drive (Ö Kihlström) var tuff i ledningen i V75-2 och när 8 Tesio (Kim Eriksson) galopperade bort sig in mot sista sväng var loppet mer eller mindre över. 
Även fast många konkurrenter gjorde bort sig, så är Test Drive något för framtiden...!

Och på tal om stall Melander såg  Bruno Bagherra (E Adielsson) ut som vinnaren i V75-4 när denne med varvet kvar fortfarande ledde loppet i behaglig stil. Från ingenstans föll dock hästen i galopp och istället var det Flash Hammering och Jörgen Westholm som flög fram från andra par utvändigt och kopplade rejält grepp om loppet och vann komfortabelt.
Och visst var Silverdivisionen dagens stora behållning inför förutom E3-finalerna. Och vilket lopp det blev. Efter en sevärd kamp mellan Whitehouse Express och Queer Fish, var det till sist förstnämnde som segrade. 

I avslutande V75-7 hoppades jag på Västerbo Exact som väntat fick ta hand om ledningen efter första sväng. Utvändigt hela vägen kämpade Mellby Drake som in mot sista sväng kopplade ett rejält grepp om ledaren och kunde ta sig förbi och segra på ett starkt sätt!
-----
E3-finalen för ston blev en rejäl skräll i form av Violet Bi och Jim Oscarsson, som in mot sista sväng fullkomligt åt upp övriga ekipagen och vann på ett fullständigt mästerligt sätt.
E3-finalen för hingstar/valacker bjöd på den självklare favoriten, Coin Perdu, som fortsatt visar att det är en talang utöver det vanliga.

  • Fyra rätt för Tillsammans-spelet, där vi föll på Volstead (spik), Violet Bi (E3-finalen för ston) och avslutande Västerbo Exact som kastade in handduken från ledningen.
    Stor besvikelse, men jag tackar för förtroendet åt de som valde att köpa in sig. På onsdag är det Lindesberg och V86 och nästa helg är det topptrav från Halmstad!

Martin Engström

Dela inlägg:

Kommentera inlägg