Eftersnack: V75

Jackpotomgången på Bergsåker lockade minst sagt V75-spelarna och deras miljondrömmar. Och på banan bjöds vi både på favoritsegrar och jätteskrällar.

Inledande V75-1 såg ut att bli favoritseger i form av 10 Perfect King med Örjan Kihlström, men som in mot sista sväng föll i galopp när ekipaget försökte attackera framåt.
Istället var det formtoppade 8 Quantum Estelle (Tomas Pettersson) som via rygg ledaren kunde ta ner 7 Global Science.

Det blev en rejäl startrusning om spetspositionen mellan 1 Magnifik Brodde (John Östman) och 4 Officer C.D. (Robert Bergh) och där förstnämnde ganska klart kunde försvara innerspåret. Istället lade sig Officer C.D. i rygg på ledaren och först utvändigt hamnade 7 Cab Hornline (Per Lennartsson), som trots positionen såg rejäl ut och tog ner ledaren in mot upploppet - men från ingenstans lyckades Officer C.D. hitta ut och kunde ta sig förbi invändigt.
En imponerande tapper Cab Hornline - och det var på tiden att Officer C.D. satte nosen först!

I V75-3 var det dags för kallbloden att bjuda upp och med halvvarvet kvar lämnade loppets två toppar övriga; 7 Odin Tabac och utvändige 9 Månprinsen A.M.. I gammal stark stil lyckades Melander och Månprinsen ta ner ledaren och visade åter vem som är kallblodskungen nummer ett i landet.
Gunnar Melander har valt sedan en tid tillbaka att endast uttala sig om sin häst på Facebook-sidan och vägrar alltså prata med media. Till och med till en jätteomgång som idag. Efteråt däremot ställer han gärna upp.
Jag förstår att alla har ett eget val, men det är ingen vidare schysst hantering...

Som sig bör bjuder stoloppen oftast på skrällar och den här omgångens jätteskräll blev i form av 3 Ellieann med Sofia Frilén i V75-4. Glädjande känslor från tränare Ingemar Söderberg i tv-rutan gjorde att segern kändes än mer fantastisk!
Tvåa i loppet kom 13 Geisha Sund (Kevin Svedlund) som äntligen kom iväg felfritt och där segern kommer när som helst.

Mitt segerbud i V75-5, 11 Palermo Broline (Erik Adielsson), såg stark ut med halvvarvet kvar i sitt avancemang och svarade för en tapper resa, men där hästen dessvärre bara räckte till en andraplats. Hästen fick en hel del strul på vägen in i sista sväng inte minst från stallkamraten 2 Vincent Zaz (Jorma Kontio) - som knappast sett något vidare ut på slutet - och marginalerna var aldrig riktigt på Palermo Brolines sida.
Vann loppet gjorde istället smygkörda 1 Valley Streamline med Hanna Olofsson, i ett lopp där Jennifer Tillman ledde länge med en het 7 In Line Tooma.

Sundsvall Open Trot bjöd på seger i form 10 Ringostarr Treb (Wilhelm Paal).
Storfavoriten, 8 Propulsion (Kihlström), kördes väldigt passivt sist i kön och där Örjan hoppades på att spurta förbi fältet över upploppet. Dock går det inte ens för Örjan Kihlström ibland som hade för långt fram till segraren.

Robert Bergh avslutade V75-dagen med att ta sin andra seger. med 6 Explosive Merlot kunde han segra tätt före en fint spurtande 2 Linus Boy (Johnny Takter).
Store favoriten, 4 U.S.Male E.P. (Erlend Rennesvik) hade ingen bra dag på jobbet och hamnade sist i fältet direkt och när loppet inte gick vidare snabbt första varvet försvann segermöjligheterna tidigt...

Imorgon kör vi nya tag på Charlottenlund!
Martin Engström

Dela inlägg:

Kommentera inlägg