Efterlängtat och banrekord » 1 aug. | Eftersnacket - Travstugan.se
V75 Eftersnacket Martin Engstrom
Redaktion

Efterlängtat och banrekord

I ett soligt Rättvik fick det äntligen vara stopp på segertorkan. I Ego Boys Minne sprang Diamanten i ledningen runt om och segrade på nytt banrekord!

Det har tagit sin tid. Ja, det har gått över två år sedan senaste besöket i vinnarcirkeln för Diamanten. Idag blev det slutligen seger OCH banrekord!

Idag sprang Diamanten barfota runt om för tredje gången i karriären Tidigare två starterna har resulterat i seger och givetvis skulle det bli detsamma idag. Det har varit kämpigt, motigt, jobbigt och allt därtill kring Diamanten. Så som han sett ut på slutet däremot har det visats att den gamle Diamanten är på väg tillbaka.

Idag dansade han runt Gävleovalen i Ego Boys Minne på banrekordet 1.09,8a/1 640 meter och det är bara att gratulera Diamanten, kusken Erik Adielsson, skötare Sara Wiklund samt tränare Stig H Johansson och ägarkretsen.

Det blev rena rama jackpotten för Björn Goop i V75-1

När Robert Bergh med Van Gogh Z.S. galopperade en kort bit vid starten var det öppna gatan för Björn Goop med Jackpot Vrijthout som enkelt tog sig till ledningen och gjorde V75-1 till rena rama sömnpillret för staketkuskarna.
Goop styrde hela fältet från start till mål och det kunde inte bli mer än rena rama jackpotten för ekipaget
-----
Det kördes lite hejvilt i V75-2 där majoriteten av kuskarna hade bestämt sig för att köra och tro på chans. Favoriten Jackson Avery fick svar direkt för ledarpositionen när bilen släppte fältet och efter flertalet positionsförändringar var det Ulf Ohlsson med Vien Ici som avslutade starkast före Kalashnikov.

Ulf Ohlsson lyckades senare även sätta dit Flash Håleryd i V75-6 och drog därmed in en dubbelseger för stall Ulf Stenströmer.
-----
Nog visste Björn Goop vad han satt upp bakom i V75-4.
Våler Nikolai hade nästan ett helt Vasalopp att hämta in på ledaren Mjölner Apollo vid starten men satt trots det vid ledaren med varvet kvar. När det sedan var dags för avgörandet satte Goop klorna i ledaren och gick undan i ensamt majestät.
Björn Goop körde mycket snyggt och Våler Nikolai visade att han var överlägset bäst i ett ojämnt kallblodslopp
.

Torbjörn Jansson satt länge pyrt till med Enge Eros länge i V75-5 och någon seger kändes långsökt när halva loppet hade avverkats. Lyckligtvis för ekipaget hade det körts en del där framme och Enge Eros fick perfekta ryggar under slutvarvet som skulle räcka hela vägen till en säker seger.
B-tränaren Lars-Ove Forslund förtjänar beröm som gjort ett toppjobb med fyraåringen i år. Årets elva starter har nu inneburit sex segrar!

Förra helgen imponerade Vae Victis Club i sin Sverige-debut. Idag skulle han åter träda in på V75-ovalen och imponerande nog än mer.
Sommartravets final blev ingen vidare dramatik och italienaren visade åter en rejäl insats och 300 000 kronor in på kontot.

Stort grattis segrande V75-skötare:

  1. Anton Sverre (Jackpot Vrijthout)
  2. Mikaela Rydberg (Vien Ici)
  3. Sara Wiklund (Diamanten)
  4. Anna-Karin Jonsson (Våler Nikolai)
  5. Lars-Ove Forslund (Enge Eros)
  6. Marlene Wrennås (Flash Håleryd)
  7. Synne Nobo (Vae Victis Club)
Dela inlägg

Kommentera inlägg