V75 Eftersnacket Martin Engstrom
Redaktion

Dominerande kallblodskonung

Odd Herakles fortsätter charma oss och visst är det en rejäl kallblodskonung vi har att göra med!

Vi såg fram emot en duell i Unionskampen (V75-3) men det blev istället en norsk dominans.
Tom Erik Solberg tog plättlätt ledningen med Odd Herakles och från ledarpositionen är den här tolvåringen en fantastisk och obarmhärtig tävlingsindivid.

Todin
med Vidar Hop trodde de var på väg att snuva stjärnan på segern - istället var det bara en Odd Herakles som ville retas litegrann. 

Tränare Odd Paulsen gör fortsatt ett oerhört bra arbete med Odd Herakles som fortsätter visa dominansen.
Annan som dessvärre inte dominerade var Månlykke A.M.. Låt gå att han hade bakspår att tampas med, men han hamnade ändå vettigt på det och för ovanlighetens skull galopperade han in mot upploppsrakan. Det var helt enkelt inte hans dag idag...!
-----
Unico Broline, Unico Broline, denne Unico Broline -  V75-säsongens främste artist säsongen 2022.

Vi var många som dömde ut honom idag när han dels för trehundraelfte gången fick bakspår och framförallt debuterade i Gulddivisionen - men så är det här någonting extra. Och nog verkar han stormtrivas på lördagarna.
Favoriten Mister Hercules såg ut att ha loppet i sin hov (läs: hand) men tappade stilen något sista biten och detta tackade Unico Broline för som spurtstarkt tog ännu en seger!

Det verkar inte finnas något stopp på Cantab Hall-sonen och sexåringen närmar sig dubbla miljonen in på kontot i och med dagens seger. Fem av åtta rikstotolopp har resulterat i seger. Han är givetvis främste artisten säsongen 2022.

Unic

Unico Broline mot segern i Gulddivisionen.

-----
Örjan Kihlström är en mästare att låta de andra stå för tempot som han sedan profiterar på.
I V75-1 satt han perfekt i andra par utvändigt med Aragorn As och i täten höll Luringen La Ma mot Charlock Wiking ett högt tempo under inledningen. Just detta kostade för ledande Luringen La Ma till slut som inte hade något att ge när Aragorn As väl fick anfallsorder över upploppsrakan och vann på topptiden 1.09,8a/1 640 meter.

Även i V75-2 blev det hög fart på tillställningen och liksom V75-1 var det André Eklundh i ledning, nu med Theycallmesixten. Därifrån såg Eklundh ut att ha full koll på tillställningen, men över sista biten var det smygkörde Crown Wise As med Johan Untersteiner som hittade ut och kunde sista 100 meterna spurta sig förbi på ytterligare en topptid; 1.12,7/2 140 meter
- Jag tvivlar på att banan är 1 000 meter alltså, men de har ju mätt den säger dom..., sa Peter Untersteiner till ATG Live om den ruggiga segertiden för Crown Wise As.

Jag har verkligen imponerats av inställningen på John King Boko och som jag skrev i min tipsanalys så är hästen av helt annan kapacitet än vad hans plånbok har i fickan än så länge.
Idag visade han åter styrkan han besitter och psyket över upploppet i V75-4 är ett rejält tecken på vilken högkapabel herre det här är.

Jag imponerades av John King Boko, men vad fick vi sedan se av Ruger i V75-6?!
Ja, nog såg det kämpigt ut för fyraåringen med Erik Lindegren men från ledarpositionen var det en svettigt urtapper vinnare och jag imponerades av inställningen.

Det såg kämpigt ut för Falcon Eye och Titan Yoda med varvet kvar av V75-7 där båda tog sig ut i tredjespår och avancerade men där det krävdes enorma insatser...
...och just enorma var de båda när de båda kamperade om segern till slut och med minsta möjliga marginal segrade Falcon Eye med Eirik Höitomt.

  • Bandido Gar gjorde jobbet utvändigt ledaren och var tappermedaljens vinnare...
  • ...Robert Bergh försökte med Ad Hoc i ledningen men som föll totalt sista biten. Bergh fick dessutom 2 000 kronor i böter för felaktigt bruk av körspö.

Nu laddar vi för en toppdag på Solvalla nästa helg!

Gratulerar segrande skötare & ägare
  1. Marjo Kivimaa - Gerrits Recycling Group BV
  2. Ales Pavsic - Andersen Racing Stable AB
  3. Odd Paulsen & L C Kvernenes
  4. Kristina Vasko - Gerrits Leendert
  5. Henna Ikonen - Stall Sofia Aronsson AB
  6. - FJ Konsult AB & Christer Holmgren
  7. Maria Vidnäs - Arild Skillinghaug