V75 Eftersnacket Martin Engstrom
Redaktion

Djävulen så bra!

Det var knappast några enkla förutsättningar för hästarna på Skellefteå idag. Det struntade dock Devils Tounge i!

Sandra Erikssons hästar går otroligt bra för dagen. Förra lördagen imponerade hon med Swagger och idag visade hon upp framtiden som visar sig vara något extra, Devils Tongue.
Treåringen ställdes mot äldre hästar på V75-scenen idag - det sket dock hästen fullkomligt i!

Eriksson följde startbilen och kunde tidigt sitta i ledarposition och trots förutsättningarna som knappast var bäddade för fartfest, var det en fartfylld talang som vann busenkelt i V75-6. 
Ja, djävulen så bra han var!

 • 44 starter för stall Sandra Eriksson i år. 19 av dessa har resulterat i seger. 14 av dessa har varit med Devils Tongue och Swagger. Imponerande.

-----
Leave Your Sox On är möjligen i sitt livs form. Idag segrade han i V75-1 i nionde seger i fjortonde starten. Mycket kan han säkert tacka åt Robert Bergh (Mellby Ironman) och Oskar Kylin Blom (Showtimejackflower) som körde lite väl tufft vid inledningen.

Stjärnorna stod minsann rätt i V75-2 när Stjärnblomster tidigt tog hand om ledningen och när jättefavoriten Tangen Haap kamperade emot med halvvarvet kvar, valde Mats E Djuse bakom Stjärnblomster att överlåta ledarpositionen. Över upploppsrakan var det sedan en mycket vass Stjärnblomster som sprintade förbi Tangen Haap och tog sin åttonde seger i elfte starten. 
Bra kört av Djuse!

 • En som inte körde särskilt vasst i loppet var Erik Adielsson bakom Tangen Haap. Det blev helt enkelt fel för stjärnkusken den här gången och uppfriskande nog är Adielsson väl medveten om sådant och bjuder som alltid på ärliga reaktioner i efterhand istället för snäsiga kommentarer mot tv-kameran.
  Han gör verkligen allt rätt - även när han gör fel.

Micael Melander stod för omgångens jätteskrällar idag och de chockade V75-spelarna i V75-3 och V75-4.

 • Googlar man "står helt fel inne i loppet" kommer det upp en bild på Kitzune G.G inför V75-3.
  Lyckligtvis kan hästar varken läsa eller vara medvetna om just propositionerna. Idag stod hon för en jätteskräll när hon med Micael Melander kopplade greppet om segern med 100 meter kvar och det blev en till sist ganska enkel seger för sexåringen. Vem kunde ana? Ja, varken vi eller Kitzune G.G..
 • I V75-4 var Melander bara bäst med 4 Torpa Pål som på open stretch nyttjade extraspåret och spurtade hem segern före en väldigt bra Källsjöviking.

Ett på förhand mycket öppet V75-5 blev rena rama skrattfesten för vinnaren. Daniel Wäjersten satt upp bakom Markus Pihlström-tränade Foppa som in mot första sväng kunde ta sig mot ledningen och trots att tempot var högt för klassen lämnade Foppa fältet över upploppsrakan och vann överlägset.

Vi fick oss en dramatisk avslutning på V75-dagen när Robert Bergh med Van Gogh Z.S. stred till sig ledningen och satt där hela vägen in mot upploppet. Det blev en dramatisk avslutning där Even's Cool Boy via extraspåret utmanade, men ledaren lyckades jobba in segern hela vägen in i mål.
En synnerligen värdig vinnare avslutade jackpot-dagen på Skellefteå!

Gratulerar segrande skötare och hästägare:
 1. Elisabeth Mannberg - Elisabeth, Daniel och Thomas Mannberg
 2. Jenny Pettersson - Stall Rabatt
 3. Kyösti Lindgren - G.G.Team
 4. Janita Luttunen - J&J Racing Oy
 5. Jan Sellén - Jan Sellén O & O.P.'s Entreprenad HB
 6. Hilda Larsson - Sandra Eriksson och S Nilsson Cederborg
 7. Chloe Pettersson - ÖREBRO MOT-AB & Steve Tiselius Åkeri AB