Dante är en vinterking » 12 jan. | Eftersnacket - Travstugan.se
V75 Eftersnacket Martin Engstrom
Redaktion

Dante är en vinterking

Det är något unikt över hästen. Skånefolket uppskattar sällan vintern. Men så finns där undantag. Ett givet undantag är exempelvis Dante Boko.

Vi brukar slippa det värsta av vintern här nere. Rent snö- och temperaturmässigt då. Men oväder har vi även här. Under dagens V75 var det ett genomvidrigt skyfall som sköljde över banan. 

Visst hatar man sådant väder. Men så har vi alltid undantagen. Och nog verkar Dante Boko (Adrian Kolgjini) älska det där med V75 på himmabanan under vinterhalvåret. Det sker något med hästen där och då. Och han äger hela Jägersro under Gulddivisions-perioden över vinterhalvåret.

Adrian håller honom nära hjärtat. Det syns verkligen. Och i dagens V75-3 frontade de lätt till ledning och svävade över mål i fin stil. Ohotade. Som ett vinterälskande ekipage i regnet.

Och det bästa av allt? Givetvis när skötaren, Dantes närmsta vän, Linda Sundberg, förvandlade regntunga ovalen till ett rent solsken. Vilket avslut!

Hennes glädje och Dantes pigghet efter loppet gick närmast att ta på. Det gladde mig att Sundberg fick uppleva det här, återigen. 
Och mycket värdigt och fint av Adrian Kolgjini att be restaurangen på Jägersro att applådera för Linda Sundbergs tjänster. 

-----
Stefan Söderkvist tog hem segern av V75-1 i starten. 
Tillsammans med Helena Burman-tränade, Dolan Spring, lyckades hästen försvara ledningen mot Rawindski (Peter Ingves) i startrusningen. Sedan blev det en relativt enkel match för sjuåringen som haft allt annat än marginalerna på sin sida under karriären.

  • Juan (Joakim Lövgren) försökte attackera ute i spåren sista halvvarvet, men tog aldrig in något. Wild Love (Kevin Oscarsson) fick en tung resa utvändigt ledaren större delen av loppet, men gick i mål med tappra krafter som trea.

Joakim Lövgren stod för en femstjärnig insats i sulkyn i V75-2. Eller ja, det kunde inte bli mer perfekt.
Han lät Vischio Holz (Carl Johan Jepson) köra förgäves mot ledaren Racing Ribb (Adrian Kolgjini) och satt själv lugnt och fint i andra par utvändigt.

Med varvet kvar valde Lövgren att slutligen avancera och kunde utan problem ta hand om ledarpositionen. Väl därifrån var det bara att hålla koll på ovädret och tacka för kaffet. Sevilla motsvarade favorittrycket i bästa sätt.

Peter Untersteiner tog det lilla lugna i starten av V75-4 med Ofelia O.E..
Över första sväng hittade ekipaget ut i andraspår och fick loppet perfekt serverat hela vägen.
Efter körning där framme körde Untersteiner framåt först mot slutet och kunde svara för en mycket fin avslutning med en Ofelia som var klart bäst.

  • Och frågan är varför Veiled (Carl Johan Jepson) kom till start?

René Jonassen satt bara och tittade. Att göra så från utvändigt ledaren på Jägersros korta distans är närmast unikt. Men så visste han uppenbarligen vad han satt upp bakom...

Cody svepte förbi Callypigian (Johan Untersteiner) över upploppet av V75-5 och kunde stråla över upploppet i en mycket övertygande seger.

Han har inte fått vinna sedan i maj månad. Även fast insatserna varit klart positiva, har det varit tomt i blomvasen för Västerbo Exact.
Men i V75-6 var Thomas Uhrberg körglad och ledde runt om med Västerbo Exact som såg mycket fin ut hela vägen.

  • Peter Ingves var möjligen lite väl het på gröten med Olle Rols och tog sig till en position som i efterhand var till ekipagets förlust för topp 3-placeringen.

I avslutningen såg det ut att bli en Harran Boko (Conrad Lugauer) som gick mot ytterligare en seger. Men efter att ha varit med om rejäl formtopp var det en Staro Leonardo (Joakim Lövgren) som orkade sig förbi över avslutande biten. 

  • Restaurangen och övriga Jägersro var märkbart mindre besökt idag. En mycket sorglig syn. Restaurangen valde att inte ens öppna upp alla borden, då de uppenbarligen förstod sig på att det inte skulle bli fullsatt. 
    En trist uppsyn.
Jaegers

Martin Engström

Dela inlägg

Kommentera inlägg