Bra drag i dansken » 24 feb. | Eftersnacket - Travstugan.se
Huntdra
Redaktion

Bra drag i dansken

Det kördes V86 från Jägersro och Solvalla under onsdag kvällen och på Malmöbanan imponerade bland andra Hunter Dragon.

Morten Juul reste över Sundet med två bra hästar ikväll i form av Hunter Dragon (V86-3) och Express A.P. (V86-7). 
Den han rimligen trodde mest på var Hunter Dragon som i tredje avdelningen kunde visa upp sig som valack för första gången (i listorna stod han ännu som hingst). Kusken Birger Jörgensen visste minst sagt vad han satt upp bakom och det var riktigt bra drag i danskekipaget när de avgjorde med lätthet i ett lopp, där även årsdebuterande Utah Broline syntes med ett mycket trist intryck...
-----
Kvällen på V86-spelet inleddes med en urstark och formtoppad Veiled som tillsammans med Christian Cracchiolo gick undan över upploppsrakan och där kusken bjöd oss vid sidan på segergest.

Jörgen Westholm fick väldigt bra fart på sin Whelk som i V86-2 enkelt tog hand om ledningen och sedan stannade där hela vägen in i mål mot konkurrenter som väl inte riktgit kunde matcha vinnaren ikväll. Örjan Kihlström satt och smög med Cactus bak i kön och bjöd stoet på en perfekt andra start för säsongen och andraplatsen för henne framåt till nästa start! 
Från samma stall som Cactus hittar vi numera Aragorn As som i års- och regidebuten för stall Timo Nurmos inledde med seger i ett V86-4 som väl i ärlighetens namn blev mest en kamp med att hålla sig vaken...

Stefan Persson kunde med tur och skicklighet få en perfekt resa med Totti Face i V86-5 som lagom till upploppsrakan hittade ut från rygg ledaren till andra- och senare tredjespår och där Totti Face spurtade förbi ledaren Happy Few och en tapper Arvid S.H..
Sannerligen en efterlängtad seger för Totti Face som inte fått sätta nosen först sedan 26 april 2019 - blott tredje segern i karriärens 42:a start.

Det lossnade både i V86-6 och i V86-7

När det verkligen lossnade så lossnade det rejält för Antonio Trot.
Åttaåringen har varit en rejäl följetong en längre tid och senast kunde valacken i pampig stil ta efterlängtad Gulddivision-seger. Segern där verkar ha gjort honom kaxig och segerhungrig. I kvällens V86-6 svarade han för en än starkare insats och lyckades besegra Gardner Shaw trots positionen utvändigt om denne. 
I loppet årsdebuterade Stoletheshow som resulterade i en mycket bra sådan som tvåa! Säkerligen segermogen redan nästa start.

...och på tema "lossna för" kunde vi även i V86-7 se en sådan i form av Dominic Wibb. 
Efter tolv segerlösa starter på raken (16/5-2020 senaste segern) kunde femåringen ikväll vinna på Jägersro trots spår 12 över korta distansen. Adrian Kolgjini tog tidigt initiativ ute i spåren och satte sig utvändigt ledaren med varvet kvar. Väl över slutsvängen kopplade Bold Eagle-sonen greppet och vann till sist överlägset före Express A.P..

Bold Eagle-son var det även i V86-8 som anmärkte sig i form av The Bald Eagle
Valacken satt i ledarpositionen och över de 3 140 meterna höll han starkt hela vägen in till karriärens femte seger i 28:e starten. Med lopp i kroppen fick han Danilo Brick utvändigt som tröttnade sista biten där vi istället lägger Accolade till minnet som flög fram över upploppet som tvåa i regidebuten för Oskar J Andersson.

Dela inlägg

Kommentera inlägg