Berghstarka uppvisningar på Solvalla » 25 okt. | Eftersnacket -…
V75 Eftersnacket Martin Engstrom
Redaktion

Berghstarka uppvisningar på Solvalla

Berghstarka uppvisningar ännu en gång - de två har hur kul som helst

Senaste månaderna är det som att något hänt med Hail Mary och Power. De verkar ha gnäggat ihop sig inför hösten och den rejäla utvecklingen på de båda har varit närmast fruktansvärda för konkurrenterna att hantera.
Hail Mary inledde karriären gott uppe i norr och vände sedan ner till Malmö och lekte hem Svenskt Travderby. Stallkamraten Power ville inte vara sämre och drog ner till Vincennes och kämpade hem Europaderbyt.

Idag lunkade de runt på Solvalla i överlägsen stil. 
Det är som att de två stallkamraterna sporrar varandra och vad jag framförallt slås av är hur de agerar på tävlingsbanan. De är både magnfika och bjuder på uppvisningar, men framförallt verkar det som att de två kamraterna har hur kul som helst när de krossar konkurrenterna.
Bakom de två giganterna står skötarna My Hedberg (Power) och Charlotte Andersson (Hail Mary) som verkligen inger sina kompisar mod och pondus!

  • Robert Bergh såg även ut att gå mot segern i V75-1 när han med regidebuterande Revelation gick ett starkt slutvarv. Annan stark tävlare i loppet var Hans-Owe Sundbergs Selected News som tog upp kampen. Det var sevärd duell över upploppet där Selected News till sist var bäst.
    De båda är avkomma efter Maharajah respektive Readly Express och visst märktes de stenhårda tävlingsskallarna på avkommorna.

Pekka Korpi reste till Solvalla och visade upp en joggandes Mascate Match som från ledningen i V75-2 styrde och ställde hela vägen i ett mycket behagligt tempo.
Efter fjolårets andraplats är det verkligen fokus på att ta Breeders' Crown-segern i år istället och snacka om att Mascate Match utvecklats och blivit rejält mycket starkare i år.

Susanne Richter log brett vid bankanten efter målgången av V75-3 och det är lätt att förstå när hennes italienare Bandido Gar visade god inställning och kämpade hem segern tätt före minst lika bra Manny Muscle. Vid de sex tillfällena Jorma Kontio fått köra Bandido Gar i år har det slutat med seger!
Noterbart från loppet var givetvis att Kriterievinnaren Brambling inte alls är i lika god dagsform och hade inget med finalplatserna att göra.

Det blev en hedersam andraplats med Manny Muscle för Reijo Liljendahl och i V75-4 fick han så äntligen marginalen på sin sida med stallets Bank Wise As. Från ledningen kontrollerade Örjan Kihlström tillställningen hela vägen där förhandsfavoriten Barbro Kronos inte kunde ge ledaren någon match.
Bakom var åter No Business väldigt bra som trea och det här är ett sto man ska hålla koll på för framtiden!

Ofta litar man blint på att se Svante Båth-tränat när det vankas de stora unghästloppen. Ett annat stall att räkna med år efter år är Per Nordströms. 

I V75-5 flög Nordström till ledning med Grande Diva Sisu som sedan inte lät konkurrenterna komma in i matchen. Ghostintheshell gick bra utvändigt ledaren och är fortsatt att räkna med när det sedan vankas final. Golden Tricks var okej via tredjespår men såg så klart trött ut sista biten.

Det kördes minst sagt mellan ledande Head Run och utvändige Henry Flyer Sisu i V75-6 - detta kunde Per Lennartsson tacka för med Björn Goop-tränade San Moteur. Lennartsson bakom Kriterietvåan fick en fin resa bak i kön och kunde sedan via fjärdespår in mot upploppet fullkomligt flyga fram till en rätt överlägsen seger. 
Lita på att denne blir att räkna med i finalen!

Johan Untersteiner avslutade V75-dagen med en stark Guzz Mearas som i ett rejält tempo lyckades hålla undan från utvändige Admiral As. Det var en ruggig inställning på ettan och tvåan som båda kommer vilja ta upp kampen mot Hail Mary och Power.

Stort grattis segrande V75-skötare:

  1. Angelica Östlund (Selected News)
  2. Hanna Rakkolainen (Mascate Match)
  3. Susanne Richter (Bandido Gar)
  4. Anna Andersen (Bank Wise As)
  5. Emma Nordström (Grande Diva Sisu)
  6. Jessica Jonsson (San Moteur)
  7. Emmi Overby (Guzz Mearas)

Dela inlägg

Kommentera inlägg