Bergh-stark start på Gävle » 17 okt. | Eftersnacket - Travstugan.se
V75 Eftersnacket Martin Engstrom
Redaktion

Bergh-stark start på Gävle

Igår vann Robert Bergh Europaderbyt nere på Vincennes. Uppe på Gävletravet ville stallet fira vidare och gjorde det med två raka V75-segrare direkt...

 • V75-1 bjöd på intressant inledning och slut där betrodda var svaga
  Betrodda trion, Dream Creation, Global Warrior och slutligen Gardner Shaw gjorde alla bort sig i V75-1. De två förstnämnda galopperade båda bort sig i startögonblicket och senare skulle även Gardner Shaw från ledningen, kastade in handduken med halvvarvet kvar.
  Istället var det Per Lennartsson med Speedy Tilly som fick loppet precis dit de ville och Robert Bergh-hästen var helt enkelt bara bäst. Med det intrycket hästen bjöd på gjorde det nog varken eller vad övriga höll på med...
 • I V75-2 var det Mily som fick stråla och som med Nicklas Westerholm var klart bäst i fältet.

I V75-3 var det väntat med Untersteiner-tränat i ledning som senare ledde runt om. Det oväntade var att det var Peter Untersteiner med Global Agreement och inte sonens träning, Nairajah med Erik Adielsson. 
Det var bra fart på loppet hela vägen men trots detta var det en Global Agreement som gick undan över upploppet och vann överlägset på topptiden 1.11,8a/2 140 meter, vilket blev nytt banrekord för 4-åriga h/v.

Ulf Ohlsson bakom S.T.C.C.Faksen var verkligen säker bakom sin häst med varvet kvar och lät aldrig storfavoriten Spikfaks få loppet dit den ville. S.T.C.C.Faksen kunde med varvet kvar ladda framåt mot ledningen och när Spikfaks sjabblade bort segern var det raka gatan för Ulf Ohlsson med S.T.C.C.Faksen till en betryggande seger.

 • Det lades en del tunga vinnarspel på T.B.'S Tröllgutt kort inpå start där hästen svarade upp detta med galopp vid inledningen. Upphämtningen var senare femstjärnig och han slutade tvåa i mål. Nu blev det ingen seger för vinnarspelarna, men tränare Guri Gjermundshaug reser säkert hem hyfsat belåten ändå.

Catarina Norqvist fortsätter på sin otroliga resa med From The Mine. Vad är det som händer egentligen? Ja, säg det. Imponerande!

From The Mine tog enkelt hand om ledningen trots att Generaal Bianco försökte pressa emot, och kusken Magnus A Djuse satt sedan hela vägen och undrade när de skulle börja pressa mot ekipaget. Det försöktes till höger och vänster sista halvvarvet, men From The Mine? Ja, från ledningen in mot upploppen kan ingen besegra honom just nu.

 • Hachiko de Veluwe gick bra utvändigt ledaren hela vägen till sin andraplats - och snacka om att Heavy Sound snart vinner på V75 igen!

Global Winner tog tidigt hand om ledningen i V75-6, men väl med halvvarvet kvar var det Born Unicorn ute i spåren som tog över taktpinnen och som med knapp marginal höll undan före formstarka Indra's Secret.
Det kräves ett förstorat målfoto för att skilja ettan och tvåan åt. Born Unicorn har nu inlett karriären hos Daniel Redén med två raka segrar och Indra's Secret visar sannerligen återigen vilken stentuff dam hon är.

Ulf Ohlsson var resolut i V75-7 bakom Vagabond Bi som fick överta ledningen från Dom Perignon och sedan var det en stekhet Vagabond Bi som höll högt tempo vilket lämnade konkurrenterna chanslösa.
Det här var valackens fjärde V75-seger för året men på det sättet som han utvecklats under senaste månaderna är något riktigt rejält.

Stort grattis segrande V75-skötare:

 1. My Hedberg (Speedy Tilly)
 2. Eva Belgium (Mily)
 3. Anna Carlsson Levia (Global Agreement)
 4. Karen E Kvåle (S.T.C.C.Faksen)
 5. Caroline Norkvist (From The Mine)
 6. Per Pergenius (Born Unicorn)
 7. Frida Persson (Vagabond Bi)
Dela inlägg

Kommentera inlägg