Älska tävling som går emot oddsindikatorn! » 30 jan. | Eftersnacket -…
V75 Eftersnacket Martin Engstrom
Redaktion

Älska tävling som går emot oddsindikatorn!

Från V75-dagen på Eskilstuna väcktes vi till liv rejält i V75-1. Det blev oväntat nog tävling mitt i bittra vintern. Man måste älska det!

Mer eller mindre alltid bestämmer oddsindikatorn hur travloppen ska köras. Aktiva kan säga vad de vill, men det är så klart att de kör efter vad indikatorn säger inför loppen.
I V75-1 behandlades oddsindikatorn som ett ingenting. Det är sånt vi vill se mer av - och man måste älska det!

Thomas Åhlund med Vacquerays valde att svara storfavoriten Chapuy i V75-1 och vi var många som närmast dumförklarade beslutet av Åhlund. Han går emot de oskrivna reglerna helt och hållet. Nu höll det inte hela vägen för Vacquerays men snacka om att styrningen var befogad. Tolvåringen gjorde ett topplopp och gick i mål som tvåa knappt bakom vinnaren.

Ja, vann loppet gjorde just Malkin med sin tränare Hanna Forslin som valde att sköta tömmarna idag. Hästen fick perfekt resa hela vägen och vann fullt rättvist! Än roligare var det så klart när Forslin själv satt i sulkyn!
-----
I V75-2 blev det åter kämpigt sista biten för Bansky som inte höll hela vägen. Istället segrade Markus Niklasson med La Paradeta som hittade ut över upploppet och spurtade förbi ledaren.

  • Det var upp och ner och upp för Örjan Kihlström. Det gick strålande i V75-3, följt av mindre bra i V75-4 och där det senare gick strålande i V75-5 igen.

Örjan Kihlström prickade starten perfekt med Solkattens Ferrari i V75-3 som sedan höll undan hela vägen runt om före en bra Bone Hard Flash som passas framöver och som gjorde en minst lika bra insats som vinnaren!

Vi fick oss en rejäl knäpp på snoken i Gulddivisionen när Hawk Cliff tog sin första seger i Gulddivisionen med Mika Forss i sulkyn.
Favoriten Sorbet tog tidigt positionen utvändigt ledaren och såg ut att ha loppet i sin hand in mot sista sväng, men hade inte mer att ge när Hawk Cliff kom fram. Sorbet gjorde det klart bra från positionen men är uppenbarligen inte i tillräcklig form ännu!

I V75-5 styrde Kihlström Phoenix Photo som körde fram i perfekt skede av loppet och trots utvändigt ledaren var det en Örjan Kihlström som hade full kontroll på hela fältet och vann före en riktigt fint avslutande Västerbo Highscore.

Erik Adielsson tycks stormtrivas med Havana Boko. Idag kunde ekipaget ta andra raka segern tillsammans.
Stoet flög närmast fram över upploppet i V75-6 och tog sin tionde seger i karriärens 30:e start. Snacka om att sjuåringen har mer att ge på tävlingsbanan och 2021 kan mycket väl vara hennes år!

Upploppsstriderna var sevärda idag och även i avslutande V75-7 hann det hända en hel del sista 200 meterna.
Joseph Boko
stred till sist hem loppet precis före jätteskrällen Bicc's Avalon där upploppet först inledde med att Ole såg ut att koppla greppet... Det blev alltså en dubbelseger för Mika Forss på V75!

STORT GRATTIS SEGRANDE V75-SKÖTARE- OCH HÄSTÄGARE
  1. Hanna Forslin
  2. Viggo Engström - Zirock AB
  3. Andreas Forsberg - Tobo Solution AB
  4. Ida Rudelöv - R S Möbler AB & Hammab AB
  5. Agnes Larsson - Team Phoenix På Stället
  6. My Björn - Björn Ljungberg Konsult AB
  7. Suvi Himanka - Now or Never Stable
Dela inlägg

Kommentera inlägg